GGeniet in de zomer van een barbecue feest

Geniet in de zomer van een barbecue feest

De zon begint zichzelf eindelijk weer een beetje te laten zijn en de temperaturen lopen langzaam op. In de avond blijft het langer ligt en de natuur heeft weer mooie kleuren. Dit kan maar een ding betekenen, de zomer komt eraan! Wat is er nou leuker dan in de zomer lekker buiten te kunnen tafelen en genieten van een barbecue? Een barbecue feest natuurlijk! In deze blog lees je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd barbecuefeest. 

Een geschikte bbq

Het belangrijkste onderdeel van het feest is natuurlijk de barbecue. Er is heel veel keuze in verschillende vormen en maten. Hele buitenkeukens met de mooiste grill en ruimte om te snijden en spullen op te zetten of de populaire green egg waarop je het lekkerste vlees kan bereiden. De aanschaf van een goede barbecue is vaak erg duur en daarom niet altijd mogelijk om er een te kopen. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je niet de ruimte hebt om de bbq op te slaan.  Gelukkig is een bbq huren ook een optie! Zo heb je niet de hoge kosten en is het ruimtegebrek probleem ook opgelost. 

De benodigdheden

Om het feest goed van start te kunnen laten gaan, is er wel voorbereiding nodig. Allereerst moet je gaan bedenken wat er op de bbq zal gaan. Houdt hierbij rekening met de dieetwensen van de gasten, bijvoorbeeld vegetariërs. Zorg ervoor dat er voor iedere gast genoeg keuze is. Haal het vlees bij een slager in de buurt en ga op zoek naar lekkere vega vervangers in de supermarkt. Daarnaast kun je het beste bijgerechten serveren zoals een frisse salade, brood met smeersels en natuurlijk de sauzen niet vergeten. Ook is het belangrijk dat er voldoende te drinken is alcoholische versnaperingen of een huisgemaakte limonade. Het is handig om wegwerp bordjes en bestek te gebruiken, dit scheelt je weer afwas!

Te koud voor de bbq?

Helaas is het weer in Nederland vaak heel onvoorspelbaar en kan het zo zijn dat de weersverwachtingen ineens omslaan en het geen weer is voor de bbq. Niet getreurd! Het feest kan gewoon doorgaan maar dan verplaatst naar binnen. Ga gezellig gourmetten en vergeet niet een heerlijke gourmetschotel te bestellen.

Laten we hopen dat het lekker zomers weer wordt en het feest gezellig in de tuin gevierd kan worden onder het genot van een drankje en een heerlijk gerecht van de bbq. Mocht het nou gaan plenzen dan heb jij altijd de oplossing.