Geniet van een ontspannen verblijf in Maarssen

Geniet van een ontspannen verblijf in Maarssen

Het is bewezen belangrijk om regelmatig even een weekend rust te pakken. Maarssen vormt daarvoor een leuke bestemming. Het is centraal gelegen in de Randstad en biedt daarmee rust, maar met de stad om de hoek. Lees hier wat Maarssen precies te bieden heeft, wat je in de omgeving kunt ontdekken en hoe je van de reis naar deze gemeente een succes maakt. Een weekend naar deze bijzondere bestemming is vervolgens snel geboekt.

Een fijn weekend in Maarssen staat of valt met een fijne huurwoning. Je wilt na een ontspannen dag ook in een lekker bed kunnen slapen. Door goed te zoeken op het internet en gebruik te maken van huurportals kun je jouw toekomstige vakantiewoning beoordelen op zaken zoals staat van onderhoud en extra faciliteiten en zo eenvoudig een huurwoning in Maarssen vinden. Vanaf die rustige basis kan het ontdekken van deze mooie plaats beginnen.

Activiteiten in Maarssen

Maarssen biedt dus volop activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Maar eerst kort iets over deze plaats zelf. Het dorp Maarssen valt onder de gemeente de Stichtse Vecht. Het bestaat in feite uit twee delen. Enerzijds is er het oude gedeelte van Maarssen, ten noorden van het kanaal en ook wel bekend als Maarssen-Dorp. Anderzijds is er Maarssenbroek, oftewel het nieuwe gedeelte van de gemeente. Er zijn dus genoeg activiteiten voor alle gezinsleden en we proberen aan ieders behoeften te voldoen.

In Maarssen is het allereerst aan te raden een bezoek te brengen aan Doornburgh. Dit is een buitenplaats uit de 17de eeuw die rechtstreeks aan de Vecht ligt. Het wordt omringd door een park waar het heerlijk ontspannen is en het pand bestaat onder meer uit een koetshuis, ijskelder en timmermanswoning. Er zijn vanuit Maarssen overigens meerdere buitenplaatsen te bezoeken, waaronder ook Gansenhoef en Geesbergen. Dit zijn prachtige plekken die betoveren met hun uitzichten en majesteit.

De omgeving van Maarssen

De directe omgeving van Maarssen biedt ook genoeg vermaak voor een lang weekend. Als je toch de drukte op wilt zoeken, kun je overwegen Utrecht of Amsterdam te bezoeken. In beide steden heb je toegang tot een breed aanbod aan musea en andere culturele voorzieningen. Zoals gezegd is Maarssen daarnaast gelegen aan de Vecht, waardoor je mooi langs het water kunt wandelen en je kunt verbazen over de prachtige gebouwen die daar gelegen zijn.

Geniet van een ontspannen verblijf in Maarssen

Reizen naar Maarssen

Doordat Maarssen centraal gelegen is in de Randstad is het erg goed bereikbaar. Op de eerste plaats is het aan te raden de gemeente te bezoeken met het openbaar vervoer. Maarssen heeft dus een station, waarvandaan rechtstreeks treinen vertrekken naar onder meer Utrecht en Amsterdam. Ook binnen Maarssen zijn er veel bussen aanwezig, dus een auto is echt niet nodig.

Uiteraard is deze stad wel gewoon goed met de auto bereikbaar en ligt het pal op de A2. Daarmee kun je het vanuit elke plek in Nederland binnen een paar uur bereiken. Je hoeft dus zeker niet te laten tegenhouden, maar reken wel op parkeerkosten en beperkte parkeergelegenheid. Mocht je vanuit het buitenland naar Maarssen reizen dan is het goed om te weten dat je er vanaf Schiphol binnen een uur kunt zijn.

Tips voor het optimale weekend in Maarssen

Denk je dat Maarssen ook voor jouw weekend weg een fijne bestemming kan zijn? Met deze adviezen zorg je ervoor dat jouw reis vlekkeloos verloopt:

  • Wees kritisch het om je accommodatie gaat. Denk na over het gezelschap waarmee je afreist en de ruimte die je daarvoor nodig hebt. Wil je per se een tuin of juist liever een hoger gelegen accommodatie? Neem de tijd om een fijne vakantiewoning te vinden, want dit vormt de absolute basis voor een comfortabel verblijf. Lees daarbij zeker de recensies van andere gebruikers, omdat die meestal het beste beeld geven.
  • Lees je vooraf in op het internet. Win zeker meer informatie over Maarssen in op het internet. Zo weet je zeker dat deze bestemming past bij jouw persoonlijke wensen en behoeften en kun je specifieke tips opzoeken, bijvoorbeeld als je met kinderen reist.
  • Denk goed na over de activiteiten die je zoekt. Maarssen past niet bij iedereen en het is compleet afhankelijk van het gezelschap waarmee je reist en waar je interesses liggen of een relatief kleine gemeente zoals deze bij je past.

Als je op een zoek bent naar een bijzondere bestemming voor een ontspannen weekend dan is Maarssen zeker de moeite waard. De omgeving aan het water brengt rust en laat je de buitenplaatsen van vroeger zien. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om een accommodatie te boeken. Ook de directe omgeving van de gemeente biedt een aantal belangrijke steden en prachtige natuur. Tenslotte beschik je nu over belangrijke adviezen om ervoor te zorgen dat het ontspannen weekend in Maarssen echt comfortabel verloopt.