Hoe creëer ik de beste sfeer in een horecabedrijf?

Hoe creëer ik de beste sfeer in een horecabedrijf?

In een horecabedrijf staat of valt alles met de sfeer. Als eigenaar, wil je een goede indruk achterlaten bij je gasten. Goede ervaringen laten gasten immers terugkeren en leveren goede recensies op.

Natuurlijk zijn de gerechten eveneens zo belangrijk, maar de omgeving draagt daar net zoveel aan bij. Maar nu is de vraag: hoe creëer je de beste sfeer in een horecabedrijf? Wat zijn de beste sfeermakers? Als je wat tips kunt gebruiken, dan zit je bij dit artikel goed.

Maak de verlichting niet al te hard

Een horecabedrijf bezoeken draait om smaakmakers en gezelligheid. Dat is het geval bij een diner, maar ook een lunch of een borrel heeft deze eigenschappen. De verlichting is de eerste sfeermaker die aandacht verdiend. Hier zien we het wel vaker misgaan. Voldoende licht is prettig, want zo kan men de menukaart goed doornemen en het gezelschap aankijken.

Maar wanneer de tafeltjes volop in de spotlights staan, kan dit een ongemakkelijke en vervelende sfeer geven. Gebruik daarentegen gedimd licht. Vergeet ook geen kaarsjes of sfeerlampjes toe te voegen, voor een romantische en knusse uitstraling.

Speel achtergrond muziek af

Gasten bezoeken een horecabedrijf voor uiteenlopende doeleinden. Het kan om een driegangendiner gaan, maar ook voor een simpel kopje koffie. In al deze gevallen, kan achtergrond muziek een goed idee zijn. Ook dit wordt gezien als een sfeermaker.

Het speelt zelfs een belangrijke rol. Muziek heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op het humeur. Van de gasten, maar ook van medewerkers. Dat draagt bij aan een fijne en leuke ervaring. Let echter wel op het volume. Harde muziek kan ervoor zorgen dat men er niet bovenuit komt, wat vervolgens voor irritaties zorgt.

Pas zijde bloemen toe

Niets is zo huiselijk als een vaas met bloemen. Voor gasten van een horecabedrijf, kan dit een knusse en huiselijke uitstraling bezorgen. Bovendien geeft het meer kleur aan de ruimte. Dit kan dus een goed hulpmiddel zijn om de ruimte aan te kleden.

Bloemen in een horecazaak vergen echter veel aandacht. Zo moet het water regelmatig ververst worden en dienen de boeketten op tijd te worden vervangen. Waarom? Dode bloemen zien er wat triestig uit en kunnen een vervelende geur afgeven. Heb je al eens over zijde bloemen nagedacht? Deze koopt men in de gewenste kleuren en gaan heel wat jaren mee. De Bloomzy zijden boeketten zijn het bekijken zeker waard.

Kies kleuren die bij elkaar passen

Er is niets mis met een ruimte kleurrijk aankleden. Dit geeft immers meer sfeer dan witte, kale muren. Hier kan echter ook een valkuil ontstaan. Want wanneer men té veel kleuren bij elkaar combineert, kan dit juist voor onrust en drukte zorgen.

Combineer daarom kleuren die goed bij elkaar passen. Zorg er ook voor dat de meubelen met dezelfde sfeer bij elkaar worden gecombineerd. Zo maak je er één geheel van, wat rustiger oogt.

Samengevat

Sfeer creëren in een horecabedrijf is in veel gevallen een vereiste. Dit zorgt voor de beste ervaringen. Van klanten, maar ook van personeel. Het is immers belangrijk dat zij met plezier aan de slag gaan. Men kan op verschillende manieren sfeer creëren. Bijvoorbeeld met de verlichting, muziek en Bloomzy zijden boeketten.