Monica Geuze. Van twijfelaar naar succesvol vlogger

In haar jeugd was Monica Geuze (22) een echte twijfelaar. Verschillende studies heeft ze overwogen waaronder Journalistiek. Een opleiding tot stewardess geprobeerd en een carrière in de Scheepvaart- en Transport bleek op niets uit te lopen. Niets heeft ze afgemaakt. Piekerend lag ze vaak in bed omdat ze gewoon niet wist wat ze wilde, maar daar kwam verandering in. Inmiddels kan ze nauwelijks meer over straat. Na een korte carrière in de muziekindustrie, als DJ voor Ronnie Flex, naar wie ze naar eigen zeggen haar carrière te danken heeft, is Monica Geuze tegenwoordig vooral bekend als vlogger. Een idee van haar ex, de bekende rapper Lil’ Kleine. Na lang twijfelen, heeft ze toch een poging gewaagd en wat blijkt? Ze is een groot succes. Ze wordt zelfs de vrouwelijke Enzo Knol genoemd, met volgers die nooit meer minder zijn geworden. 

Inmiddels is het vloggen een full-time baan geworden. De teller staat al op 300,000 abonnees die zich vooral in de leeftijd 18 tot 24 bevinden. Veel jonge meiden, die Monica Geuze hip vinden. Haar looks spelen daar ongetwijfeld ook een rol in, want dat ze bloedmooi is, is wel duidelijk. 

Monica Geuze openhartig

Opvallend is haar openhartigheid in haar vlogs. Een plicht naar haar kijkers toe vind ze. Het zijn niet alleen de kleine dingetjes in het leven die de revue passeren. Zoals het slappe geouwehoer over vreetkicks, gewichtstoename, het niet kunnen slapen, een kapsel wat niet wil zitten of het nieuwste make-up pakket van Estée Lauder. Zou Estée Lauder haar trouwens betalen voor al die reclame? Nee, ze vertelt ook openhartig over het verdriet na de scheiding van haar ouders, depressieve klachten, haar break-up met lil’kleine en Lars Veldwijk. Tranen rollen regelmatig over haar wangen tijdens haar vlogs. 

My way

Onlangs heeft ze haar nieuwe boek gepresenteerd, My way. Doodzenuwachtig was ze voor de boekpresentatie. Het werd een bestseller en kwam binnen op nummer 2 in de bestseller top 60.  Geen onderwerp blijft onbesproken, een hoop privézaken die tijdens de vlogs niet aan bod komen. 

Monica en haar relaties

Met lil’kleine, die haar op het idee bracht om te gaan vloggen, heeft ze inmiddels geen contact meer. Daarna begon het avontuur met profvoetballer Las Veldwijk, tegenwoordig voetballend voor Sparta. Met Lars heeft ze samen een dochtertje, Zara-Lizzy (1) die ze tegenwoordig minder in haar vlogs naar voren te laten komen omdat ze denkt dat het haar te kwetsbaar maakt. Kapot was ze door de break-up met Lars. Relatietherapie mocht niet helpen zegt ze in haar vlog. Overigens gaan er geruchten over een verzoening tussen Monica en Lars. Met kerst zijn ze nog samen gespot op haar kerstvlog. 

Bezig bijtje

Overigens is Monica, tegenwoordig blondine, niet alleen bezig met vloggen. Ze heeft een creatief brein en is een eigen kledinglijn aan het opzetten. Af en toe krijgen haar een fans al een sneak preview te zien. Ze is bezig met een eigen tijdschrift, onderdeel van een groter project zegt ze,  en een zogenoemde goodiebox. Wat dat inhoudt kun je allemaal horen in haar vlogs. Het magazine gaat in ieder geval over haar eigen leven en staat vol persoonlijke dingen. 

Ook programma’s presenteren is haar inmiddels niet onbekend. Zo presenteerde ze onder andere Love Island, waar singles op zoek gaan naar ware liefde. Het programma viel haar zwaar. Dit kwam vooral door het vele reizen en het feit dat ze mensen die afvallen,  weg moet sturen van het eiland. Daar heeft ze moeite mee. 

Kritiek na alcoholgebruik

Dat vloggen en de bekendheid die daarmee samengaat ook zijn keerzijde heeft, realiseert ze zich inmiddels. Onlangs kreeg ze een storm aan kritiek nadat ze was gaan autorijden met drank op.  Zelf ontkent ze dat ze meer heeft gedronken dan de toegestane hoeveelheid. Maar dat het geen slimme actie is erkent ze.