Bestekset voor thuiskoks: welke messen en keukentools mogen niet ontbreken?

Bestekset voor thuiskoks: welke messen en keukentools mogen niet ontbreken?

Als gepassioneerde thuiskok heb je natuurlijk de juiste tools nodig. Door gebruik te maken van de beste tools op de markt til jij je kookkunsten naar het volgende niveau en maak je van jouw gerechten echte kunstwerken. Daarnaast maken kwalitatieve messen en tools jouw werk ook vele malen makkelijker, met de juiste tools tover jij je keuken om in een hoogwaardig restaurant. In deze blog worden de belangrijkste messen en keukentools uitgelicht die jij in jouw collectie moet hebben. 

Een compleet geheel

Bij het creëren van gerechten is de visuele presentatie ook van groot belang. Het dekken van de tafel met leuke accessoires, mooie borden en een kwalitatieve bestekset zorgt ervoor dat je gerecht nog beter smaakt. Een bestekset kopen is een belangrijke keuze. Er zijn veel verschillende stijlen en maten om uit te kiezen. Hierbij moet je zelf bepalen hoeveel bestek je nodig hebt, afhankelijk van het aantal mensen waar je doorgaans voor kookt. Kies een stijl die je mooi vindt en ga voor kwaliteit. Een bestekset gaat lang mee en wordt veel gebruikt; hier wil je simpelweg niet op besparen. 

Messen die je niet wil missen 

Als thuiskok zijn je messen je meest waardevolle bezitting. De ideale messen collectie verschilt per persoon, maar er zijn bepaalde messen die echt niet mogen ontbreken. Te beginnen met een koksmes, een zeer veelzijdig mes dat voor alles gebruikt kan worden, van vlees tot groenten. Daarnaast is een schilmes ook essentieel. Een fileermes wordt gebruikt voor het fileren van vis en nauwkeurig snijden van dunne plakjes vlees; ook handig om toe te voegen aan je collectie. Afhankelijk van jouw favoriete gerechten heb je misschien nog andere messen nodig, maar dit zijn de essentials die iedere thuiskok moet hebben. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

Het is natuurlijk mogelijk om al deze messen los te kopen en bij elkaar te zoeken wat je wel en niet nodig hebt. Wat echter veel makkelijker is, is het kopen van een complete messenset. Hier zitten alle essentiële messen in en dan kun je je collectie altijd nog uitbreiden met andere messen die nog ontbreken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een messenset met een messenblok en dit staat natuurlijk prachtig op je aanrecht. Zo toon je gelijk aan dat jij niet zomaar een hobbykok bent, maar een echte professional. 

Nu je weet wat je nodig hebt, kun je meteen aan de slag. Veel kookplezier!