Thuis uit eten. Vind hier de leukste tips

Thuis uit eten. Vind hier de leukste tips

Eten doen we iedere dag. Je kunt met een bord op je schoot voor de televisie je maaltijd nuttigen, maar je kunt ook een gezellige avond creëren met gasten. Het eten kun je zelf bereiden of je kunt iets lekkers bestellen en dit thuis laten bezorgen. Dek de tafel voor een gezellige sfeer.

Nodig je vrienden of geliefde uit

Wil je een gezellig etentje met je vrienden of geliefde organiseren dan kun je dit telefonisch of persoonlijk vragen. Je maakt de avond speciaal door uitnodigingen te versturen met daarin vermeld dat ze op een bepaalde datum en tijdstip bij jou thuis verwacht worden voor een etentje.

Dek de tafel

Neem je mooiste servies en bestek en dek de tafel feestelijk. Ben je gezamenlijk op vakantie geweest dan kun je de tafel dekken waarbij je items verwerkt van deze vakantie. Kies bijvoorbeeld voor gele servetten voor een zonvakantie, of leg schelpen op tafel voor een strandvakantie.

Maak een menukaart die aansluit bij het thema van de avond. Gebruik foto’s van de vakantie voor de tafelschikking. Vergeet geen kaarsen op tafel neer te zetten voor een romantisch sfeertje bij een etentje met je geliefde en zorg voor muziek op de achtergrond.

Zelf koken

Vind je koken leuk dan kun je zelf een menu samenstellen en deze op de avond zelf bereiden. Dit kan in een bepaald thema zijn zoals een Griekse avond of allemaal Italiaanse gerechten en hapjes. Informeer eerst of al je gasten hier van houden, het zou anders zonde zijn van al het werk.

Wil je uitgebreid koken bedenk dan wel dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Je moet eerst de boodschappen doen, voorbereidingen treffen en de avond zelf sta je merendeel in de keuken. Misschien kun je een gedeelte of alles uitbesteden zodat je zelf je handen vrij hebt.

Kies voor het gemak

Tegenwoordig kun je menu’s bestellen bij je favoriete restaurant. Soms hoef je het alleen op te warmen of zijn er kleine handelingen nodig om het gerecht te voltooien. Andere restaurants brengen het gewenste gerecht warm thuis zodat je het alleen in schalen hoeft te doen.

Je kunt er ook voor kiezen zelf een voorgerecht te maken die je van tevoren kunt voorbereiden. Het hoofdgerecht kun je laten bezorgen en voor het dessert zorg je weer zelf. Op deze manier scheelt het je veel gestres vooraf en kun je tijdens de maaltijd zelf ook genieten.

Sluit de avond af

Na het etentje kun je de avond op een leuke manier afsluiten door met je gezelschap Blackjack Online te spelen. Je maakt er op deze manier echt een avondje uit van. Kijk hier voor naar een Online casino met IDEAL. Je hebt hier geen creditcard nodig en is voor meer mensen toegankelijk.

Speel samen met je gezelschap en verdeel de winst. Wie weet winnen jullie wel een bedrag om de vakantie of het etentje nogmaals te houden. Winnen jullie niets dan hebben jullie toch een gezellig avondje gehad met een leuke originele afsluiter.