Creëer jouw eigen koffiemomentje thuis

Creëer jouw eigen koffiemomentje thuis

Het liefst ga je ieder vrij moment naar dat leuke koffietentje om de hoek. Of juist niet om de hoek, waardoor het nog meer kriebelt. Creëer dan voor de momenten dat je de mogelijkheid niet hebt dat fijne koffiemomentje bij je thuis!

Warmte en een knus gevoel

Is het jou opgevallen dat er de laatste tijd zoveel kunststof kozijnen geplaatst worden in Groningen? En dat vele horecagelegenheden kunststof kozijnen geleverd kregen in Drenthe? Dat komt mede door het behaaglijke gevoel waar ze voor zorgen. In tegenstelling tot houten kozijnen zullen kunststof kozijnen nooit kieren en dus voor een tochtig gevoel zorgen. Net als in je favoriete café of brasserie is het ook thuis niet fijn als je koffie zit te drinken terwijl je af en toe een zuchtje wind voelt. Kunststof kozijnen zorgen ervoor dat het binnen comfortabel voelt en blijft, want door de hoge isolatiewaarde blijft de warmte ook lekker binnen en blijven geluiden van buitenaf buiten.

Warmte en een knus gevoel krijg je ook door een paar fijne kussens, een mooi kleed en een paar leuke kaarsen. Dim de lampen een beetje, zet een muziekje op, et voilà!

Een sfeervolle presentatie

Een mooie presentatie hoort natuurlijk ook bij een optimale beleving. Dus haal je allermooiste servies uit de kast, leg die heerlijke koekjes op een speciaal schaaltje en gun jezelf de luxe van verse munt of honing bij de thee, van opgeklopt melkschuim of een geurige siroop voor in de koffie. Een stuk gebak maakt het natuurlijk helemaal af!

Nog een tip van barista’s: verwarm het kopje voordat je de drank inschenkt. Het houdt de drank langer warm en zorgt voor meer smaak. Sommige koffiemachines hebben de optie om kopjes voor te verwarmen, maar anders kun je ze ook omspoelen met heet water.

Goede koffie

Het allerbelangrijkste natuurlijk voor jouw koffiemoment, goede koffie! Smaken verschillen, dus welke koffiemachine de lekkerste koffie zet, daar zijn de meningen over verdeeld. Met of zonder koffiebonen, met of zonder een bonenmaler, volautomatisch of juist niet? Test, ontdek en ervaar waar jij blij van wordt! Je kunt rondom de koffiemachine zelfs een compleet hoekje inrichten, je eigen koffiecorner, met alle benodigdheden en serviesgoed bij elkaar.

Last but not least: geniet van het moment! Laat je niet afleiden door de wasmachine die net klaar is of de vaat die op je staat te wachten. Pak er een tijdschrift bij en pak je momentje!