De smaak van Italië met Lavazza koffiebonen 

De smaak van Italië met Lavazza koffiebonen 

Al meer dan 120 jaar is Lavazza het toonaangevende koffiebedrijf in Italië. Met een focus op kwaliteit en uitmuntendheid worden Lavazza koffiebonen gemaakt van zorgvuldig geselecteerde en geteste Arabica-bonen van over de hele wereld. Van het brandproces tot de unieke melanges, Lavazza koffie zal zeker in de smaak vallen bij elke veeleisende koffieliefhebber. Laten we eens kijken wat deze Italiaanse koffie zo speciaal maakt. 

Het brandproces 

Bij het maken van het perfecte kopje koffie wordt het brandproces vaak over het hoofd gezien, maar het speelt een belangrijke rol bij het produceren van een heerlijke branding. Bij Lavazza wordt elke boon afzonderlijk gebrand om zijn unieke smaakprofiel naar voren te brengen. Dit resulteert telkens weer in een zacht en evenwichtig kopje koffie. De door Lavazza gebruikte brandmethode helpt ook de zuurgraad te verminderen, wat betekent dat u niet de bittere nasmaak krijgt die sommige koffiesoorten kunnen hebben. 

Unieke melanges 

Lavazza biedt een verscheidenheid aan unieke melanges van Arabica- en Robusta-bonen die deskundig worden gemengd om complexe smaken te creëren die zelfs de meest veeleisende klant tevreden zullen stellen. Of u nu de voorkeur geeft aan espresso of cappuccino, er is voor elk wat wils met Lavazza’s assortiment. Bovendien omvat hun selectie zowel cafeïnevrije als cafeïnevrije opties voor wie op zoek is naar een meer zachte ervaring zonder aan smaak of kwaliteit in te boeten.     

Duurzaamheid 

Bij Lavazza wordt duurzaamheid serieus genomen. Het bedrijf steunt lokale boeren door middel van eerlijke handel en milieuvriendelijke landbouwmethoden, zoals initiatieven voor het behoud van het regenwoud en het behoud van water. Door duurzame keuzes te maken bij de inkoop van hun bonen, zorgen ze ervoor dat hun producten van hoge kwaliteit blijven en tegelijkertijd verantwoordelijke landbouwpraktijken over de hele wereld ondersteunen.  

Lavazza is er trots op klanten alleen het beste te bieden als het gaat om hun koffiebonen. Met hun jarenlange ervaring in het perfectioneren van hun vak, weten ze precies hoe ze de beste smaakprofielen naar voren kunnen brengen voor elk type blend die ze aanbieden – van espresso tot cappuccino – zodat je ongeacht je voorkeur kunt genieten van een authentiek Italiaans kopje koffie! Of u nu een fan bent van sterke espresso of mildere cappuccino’s, uw smaakpapillen combineren met een (of meer) van Lavazza’s unieke melanges zal zeker een plezierige ervaring zijn! Bovendien krijgt u niet alleen topkwaliteit, maar steunt u ook duurzame landbouwpraktijken via hun duurzame inkoop inspanningen! Dus waarom wachten? Probeer Lavazza vandaag nog!

Bron: cafe du jour