Een eigen restaurant beginnen? Deze keukenapparatuur is onmisbaar! 

Een eigen restaurant beginnen? Deze keukenapparatuur is onmisbaar! 

Heb je altijd al de droom gehad om een eigen restaurant te beginnen en heb je die mogelijkheid nu? Het beginnen van een horecazaak is een spannend avontuur, want er komt een hoop bij kijken. Niet alleen heb je de juiste apparatuur nodig om lekkere gerechten te serveren in je restaurant, ook is het van belang dat het inkopen goed gaat en dat de klanttevredenheid hoog blijft. Welke keukenapparatuur onmisbaar is voor de beste gerechten? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje. 

Hoogwaardig fornuis

Een fornuis van hoge kwaliteit is natuurlijk onmisbaar in de keuken van je restaurant. Het is een aanrader om een fornuis aan te schaffen met meerdere branders. Met een fornuis is het mogelijk om pannen en ander kookgerei tegelijkertijd te gebruiken om allerlei gerechten klaar te maken. 

Het is een aanrader om te kiezen voor een fornuis met een hoog vermogen, omdat dit zorgt voor snellere kooktijden en een gelijkmatige warmteverdeling. Let bij de aanschaf ook op handige functies, zoals temperatuurregeling of een ingebouwde timer. Er zijn tal van hoogwaardige fornuizen te koop voor restaurants. Dit is een van de belangrijkste dingen in je keuken, dus zorg dat je hier niet op bespaart!

Ovens

Waar je in de keuken van je restaurant ook niet zonder kunt, zijn ovens. Deze apparaten maken het bereiden van gerechten een stuk eenvoudiger. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig om brood of pizza’s te bakken, vlees te garen of groenten klaar te maken. Professionele ovens zijn vaak voorzien van geavanceerde functies om de kwaliteit van het voedsel te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan stomen, grillen en magnetronfuncties. De veelzijdigheid zorgt ervoor dat je goed kunt experimenteren. 

Friteuse

Een apparaat dat je ook in veel keukens van restaurants terugziet, is de friteuse. Zorg daarom dat je deze tot je beschikking hebt. Met een friteuse kun je gefrituurde gerechten bereiden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld friet, aardappeltjes, snacks en vis. Wat voor soort restaurant je ook hebt en op welke (internationale) keuken je ook focust, een friteuse komt haast altijd van pas.

Een au bain-marie

Om gerechten geleidelijk op te warmen of te bereiden zonder het risico op verbranden of smaakverlies, heb je in je keuken ook een au bain-marie nodig. Je gebruikt dit veelzijdige apparaat om gerechten warm te houden en bijvoorbeeld sauzen te bereiden. Je past deze toe als je ingrediënten niet te heet mogen worden. Denk daarbij aan het smelten van chocolade en het opwarmen van sauzen en mengsels. Ben je op zoek naar een professionele au bain-marie voor een scherpe prijs? Dan is deze goedkope au bain marie ideaal.

Een goede vaatwasser

Een vaatwasser van hoge kwaliteit is een must in je restaurantkeuken. Met een professionele vaatwasser kun je je afwas grondig reinigen. Investeer je in een hoogwaardige vaatwasser, dan ben je vaak voorzien van allerlei wasprogramma’s en droogfuncties die het zo makkelijk mogelijk maken. Bespaar hier niet op, want het is belangrijk dat de borden, bekers, glazen en het bestek goed schoon blijven. 

Snij- en hakapparatuur

De keuken in je restaurant kan niet zonder snij- en hakapparatuur. Dit heb je nodig voor bijvoorbeeld het nauwkeurig snijden van vlees en groenten. Ook een professionele keukenmachine is een must, om deeg te bereiden. Koop ook een goede snijplank en hoogwaardige messen. 

Uiteraard zijn er nog veel meer apparaten die goed van pas komen in je restaurantkeuken, dit zijn slechts enkele voorbeelden. Doe voldoende research naar wat je nodig hebt om de beste gerechten te kunnen serveren. De juiste apparatuur is essentieel om succesvol te worden, dus durf hier vooral in te investeren!