Haal je kerstverlichting snel in huis!

Haal je kerstverlichting snel in huis!

Het is bijna kerst en als jij nog geen kerstverlichting in huis hebt, dan moet je snel zijn! Veel mensen versieren hun huis voor kerst, met een kerstboom en soms ook met kerstdecoraties op de vensterbank of tafel. Hou je van Kerstmis en wil je ook je tuin versieren? Dan is buitenverlichting een goede keuze. Met bijvoorbeeld koppelbare kerstverlichting maak je je kerstdecoratie compleet. Als je nog nooit je tuin hebt verlicht, moet je misschien nog kerstverlichting kopen. Omdat kerst praktisch al begonnen is, kun je beter snel doorlezen om erachter te komen waar je op moet letten bij je aankoop. Na het lezen kun je direct online je bestelling plaatsen om alles nog op tijd in huis te halen!

Gebruik geen kerstverlichting voor binnen

Het lijkt misschien handig om binnenverlichting die je niet gebruikt, buiten te gebruiken voor kerstversiering. Maar dat is eigenlijk geen goed idee. Binnenverlichting is namelijk niet gemaakt om buiten te gebruiken en kan problemen veroorzaken, zoals kortsluiting en andere elektrische problemen. Het is dus echt belangrijk om speciale kerstverlichting voor buiten te kopen. Deze is speciaal ontworpen om vocht te weerstaan en zorgt voor een veilige en feestelijke kerstdecoratie buitenshuis.

Kies voor waterdichte kerstverlichting

Kerstverlichting voor buiten krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden, zoals kou en regen. Daarom is het heel belangrijk dat de kerstverlichting die je kiest, waterbestendig is. Je kunt dit eenvoudig controleren door te kijken naar de IP-waarde op de verpakking. Het is slim om kerstverlichting te kopen met een IP-waarde van minstens 23 voor gebruik buiten. Dit betekent dat de verlichting speciaal is ontworpen om vochtige omstandigheden aan te kunnen en zo kortsluiting te voorkomen.

Let op stofdichtheid

Naast waterbestendigheid moet je ook even controleren of de kerstverlichting stofbestendig is. Stof kan namelijk problemen veroorzaken en ervoor zorgen dat de lampjes uitvallen. Gelukkig kun je de stofbestendigheid ook aflezen aan de hand van de IP-waarde op de verpakking. Het is verstandig om kerstverlichting te kiezen met een minimale IP-waarde van 23, omdat deze niet alleen bestand is tegen stof, maar ook tegen regen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de verlichting zonder zorgen buiten kunt gebruiken.

De verschillende soorten kerstverlichting voor buiten

Er zijn allerlei soorten kerstverlichting om je buitenruimte in de kerstsfeer te brengen. Ijspegelverlichting is bijvoorbeeld perfect om je dakrand te verlichten. Je kunt ook kiezen voor boomverlichting, en die zijn beschikbaar in verschillende lengtes. Wil je struiken of andere objecten in je tuin verlichten, dan is netverlichting handig en simpel te installeren. Voor grotere oppervlakken, zoals gevels, is een lichtgordijn een goede keuze. En als je geen echte kerstboom hebt, kun je ook een verlichte kerstboom op een paal, deur, muur of vlaggenmast plaatsen. Kies gewoon iets dat jij mooi vindt en maak het gezellig!