Iets te vieren? Dit zijn de 5 mooiste en lekkerste taarten!

Iets te vieren? Dit zijn de 5 mooiste en lekkerste taarten!

Heb jij binnenkort een verjaardag, jubileum, bruiloft of een andere festiviteit te vieren? Dan kan je daar wel een lekker stuk gebak voor gebruiken. Tegenwoordig kan je in elke smaak en kleur wel een taart of vlaai vinden. Dit kan wel voor wat keuzestress zorgen. Gelukkig kunnen wij jou op weg helpen, want in dit artikel vind je de allermooiste – en nog wel belangrijker – de lekkerste taarten.

1. Red velvet taart

Deze taart is tegenwoordig niet meer weg te denken en staat op bijna elke menukaart. De red velvet taart is overheerlijk en zeker ook een plaatje om naar te kijken. Een red velvet taart is donkerrood met een witte topping. Deze witte crèmelaag wordt officieel gemaakt met roomkaas, maar veel zaken maken hem met andere ingrediënten zoals witte chocolade.

2. Dripcake

Als je op Pinterest naar vrolijke taarten zoekt, vind je al snel verschillende variaties van de zogeheten dripcake. Zoals de naam al doet vermoeden is de dripcake een taart waar aan de zijkanten druppels aflopen. Deze druppels worden vaak gemaakt van chocolade of vloeibare crème die je met een spuitfles op de rand van de taart spuit en het er af laat glijden. Dat ziet er uit als een ware creatie!

3. Slagroomtaart

Een slagroomtaart kan je bij elke winkel of banketbakker vinden. Waarschijnlijk omdat iedereen dol is op de slagroomtaart. Door de mooie slagroomtoefjes en vaak uitgebreide decoraties is dit zeker een mooie taart. Vaak kan je op een slagroomtaart een foto laten printen. Op die manier kun je de taart zo mooi maken als jij het zelf wilt. Dan is het al helemaal een feestje om te zien. En een slagroomtaart is ook nog eens erg lekker!

4. Fruitvlaai

Er zijn zoveel soorten vlaaien dat je ze onmogelijk over een kam kan scheren. Als we in dit artikel alle lekkere en mooie vlaaien één voor één zouden uitlichten zou de lijst érg lang worden. Daarom gaat het nu over de fruitvlaaien in het algemeen. Aardbeien, kersen, abrikozen en kiwi’s: denk aan jouw favoriete fruit en de kans is groot dat er een vlaai van is. Vlaaien met fruit zijn niet alleen erg lekker, maar fruit dient ook als de perfecte decoratie.

5. Chocoladetaart

Als je op zoek bent naar een lekker stuk gebak met chocolade, kies je toch meteen voor een chocoladetaart? Ook van deze taarten zijn er verschillende soorten. Aangezien je met chocolade veel soorten decoraties kan maken ziet een chocoladetaart er altijd goed uit. De perfecte taart voor een chocoladeliefhebber.