Organiseer je eigen food experience

Organiseer je eigen food experience

Ben jij een echte foodie? Dan is er niets leukers dan het ontdekken van een nieuwe stad of nieuw land door middel van het culinaire aanbod. Of je nu naar Barcelona of Parijs gaat of simpelweg de culinaire hoogstandjes van Amsterdam of Rotterdam ontdekt, het leren kennen van nieuwe smaken is altijd fantastisch. Het is fijn om zo veel mogelijk soorten keukens te ervaren. In dit artikel zullen we je vertellen hoe! Lees snel verder. 

Michelin ervaring

Wanneer je op vakantie gaat is het fantastisch om een Michelin restaurant te bezoeken. Vaak hebben dit soort restaurants een geheel concept waardoor de ervaring hier nog mooier wordt. Je kunt hier genieten van heerlijk eten, prachtig servies, mooie wijnen en een heerlijke sfeer. De Michelinsterren worden uitgedeeld op basis van de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, de meesterschap in kook- en smaaktechnieken, de persoonlijkheid van de chefs, de prijs-kwaliteitverhouding en de constante kwaliteit. Gegarandeerd een heerlijk avond eten!

Eet lokaal

Hoe zonde zou het zijn als je een land bezoekt, maar enkel patat en kipnuggets eet. Eet lokaal! Ben je in Spanje? Geniet dan van patatas bravas, een heerlijke paella en een glas sangria. Een weekendje Parijs? Vergeet de Ratatouille, Franse uiensoep en de Escargots niet. Verken je je eigen Nederlandse stad of dorp? Ga dan voor heerlijke bitterballen vers uit de frituurpan, een Bossche Bol, haring of een simpele maar effectieve stamppot. Het eten van lokale gerechten zorgt ervoor dat je de locatie echt kan leren kennen. Je eet wat de bewoners wonen, waardoor jouw ervaring nog authentieker wordt. 

Drankje doen

Een food experience is niet compleet zonder drankje. Elke grote stad zit vol met hippe cocktailbars, waar je de gehele avond kunt genieten van een prachtig uitzicht of een liveband. Ben je meer van het bier? Wat dacht je dan van een bierbrouwerij? Proef de wijnen die de stad of het land te bieden heeft of meng je onder de inwoners van de plek en probeer de terrassen uit waar zij ook zitten. De kans is groot dat je hier wordt verrast met drankjes en snacks van hoge kwaliteit voor een laag prijsje. 

Het is fantastisch om een land of stad te leren kennen door middel van het eten wat de plek te bieden heeft. Probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen, trakteer jezelf, eet lokaal en vergeet de drankjes niet! Doe je dit, dan heb je gegarandeerd een fantastische vakantie waarin je nieuwe smaken, culturen en gerechten hebt leren kennen!