Picknicken? Dit mag je niet vergeten!

Picknicken? Dit mag je niet vergeten!

Niks leukers dan op een zonnige dag met familie of vrienden neer te strijken in het park voor een uitgebreide picknick. Toch vergt een picknick behoorlijk wat voorbereiding en als je geen lijstje maakt, dan heb je een grote kans om wat te vergeten. Denk aan eten, drankjes, kleden, koeltassen, muziek en meer. Handig om van tevoren dus op te schrijven wat je allemaal nodig hebt om vervolgens stuk voor stuk af te vinken. Je kunt het lijstje ook opsplitsen: zo kan iedereen zijn of haar eigen dingen meenemen. In dit artikel vertellen we je in ieder geval wat je niet mag vergeten als je gaat picknicken.

Eten

Het doel van picknicken is toch wel gezellig samen eten. Dat is tenslotte wat je gaat doen als je gaat picknicken. Het is verstandig om eten mee te nemen wat al voorbereid is of wat je makkelijk ter plaatse kunt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan verse sandwiches, wraps, salades, dips en stokbrood. Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het kan wel mee: een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk!

Dranken

Geen picknick is geslaagd zonder drankjes. Of dat nou cocktails zijn of goede alcoholvrije bieren en een flinke kan limonade, koffie of thee: het meenemen van genoeg en verschillende dranken voor iedereen is belangrijk. Denk aan thermosflessen voor de koffie en grote flessen met water of een voorgemaakte cocktail. Kwestie van inschenken en klaar!

Servies en bestek waren

Heel leuk al dat eten en drinken, maar zonder servies heb je er niks aan. Tegenwoordig kun je mooie bamboe wegwerpservies en  bestek halen, of neem onbreekbare borden en koppen mee. Zo voorkom je gebroken servies en kliederen met je handen. 

Koeltas

Een koeltas is een must als je gaat picknicken. Voor het beleg, de wijn of limonade: het zou zonde zijn als al je harde werk aan de voorbereiding van het eten en drinken binnen een half uur verloren gaat in de zon.

Kleed, parasol en muziek

Nu is het tijd voor de accesoires die niet mogen ontbreken op een picknick, namelijk een kleed, parasol en muziek. Zeker op een zonnige dag is het prettig om een parasol mee te nemen. Wil je nog lekkerder zitten? Dan kun je ook nog kampeerstoeltjes meenemen die je kunt opvouwen.