Zo kan je de tafel dekken alsof je in een restaurant zit

Zo kan je de tafel dekken alsof je in een restaurant zit

Heb jij trek in een verrukkelijke lunch of diner maar geen zin of tijd om de deur uit te gaan? Bij veel restaurants kun jij een smakelijke maaltijd bestellen. Door de tafel mooi aan te kleden lunch of diner jij in het comfort van je eigen huis maar voelt het alsof je in een restaurant zit. Zo pak je het aan.

Passend servies

Ben jij een sushi-liefhebber en bestel je dit het liefst als je eters krijgt? Het voordeel van sushi eten is dat er een relaxte sfeer hangt en je de hele avond kunt tafelen. Tijdens het kletsen genieten jullie van smakelijke sushi. Sushi serveer je het liefst niet op standaard servies, maar op bijpassend sushi-servies met aparte schaaltjes voor de sojasaus. Ook bij andere keukens geef je jouw tafel een gezellige uitstraling door te kiezen voor servies dat past bij het thema, zoals diepe borden voor pasta of spaghetti of Delfts blauw voor stamppotten. Drink je graag een wijntje of een biertje bij het eten? In het juiste glas komt de smaak het beste tot zijn recht. Zo is rode wijn vaak gebaat bij wat extra zuurstof en is het glas groter en breder dan bij wit of rosé. Als je veel servies in huis hebt valt het aan te raden om je inboedelverzekering hier op af te stemmen, want servies is kwetsbaar. Via Pricewise vergelijk je gemakkelijk prijzen en dekkingen.

Bijzonder bestek

Niet iedereen heeft het budget of de ruimte in huis om verschillende soorten servies in de kast te hebben. Door te kiezen voor bijzonder bestek geef je jouw eigen tafel een luxe uitstraling, zonder dat het veel kost of veel ruimte in beslag neemt. Serveer je gerechten op standaard witte borden, ga voor koper- of goudkleurig bestek en leg een mooi servet neer en het voelt gelijk als een sjieke tafel. Bestel wat unieke gerechten en je hebt het gevoel alsof je in een viersterrenrestaurant eet. De servetten zijn ook eenvoudig af te stemmen op het thema van je maaltijd, zoals Mexicaans of Italiaans.

Leuke presentatie

Veel mensen dekken de tafel feestelijk voor de kerstdagen, maar dit is ook een uitstekende manier om een ‘normaal’ etentje wat extra’s te geven. Of je nu eten bestelt voor een romantisch diner met zijn tweetjes of een groep vrienden over de vloer krijgt, een goede presentatie zorgt ervoor dat de maaltijd nog lekkerder smaakt. Je kunt wel de verpakkingen met de gerechten erin op tafel zetten, maar dat neemt toch wat van de beleving weg. Pak bijvoorbeeld een aantal mooie schalen waarin je een salade en broodjes leuk kunt presenteren voor de lunch of ga voor een serveerschaal die je presenteert op een draaiplateau als je diverse tapas hebt besteld.