Vakanties in Nederland in je eigen vakantiewoning

Vakanties in Nederland in je eigen vakantiewoning

We gaan steeds meer op vakantie in eigen land. Het is niet alleen dichter bij huis maar ook zie je nog eens veel van het mooie Nederland. Maar hoe fijn als je op vakantie kan gaan in eigen land maar ook in je eigen huisje. In dit artikel lees je alles over vakantie in eigen vakantiewoning.

Kom even helemaal tot rust

Het klinkt misschien cliché maar Nederland heeft het allemaal: onontdekte plekken, mooie stranden of juist mooi natuurgebied. Met een eigen vakantiehuisje is op vakantie gaan in eigen land veel makkelijker. Zo kun je altijd even weg en heb je echt je eigen stekje. Een huisje vinden hoeft niet moeilijk te zijn, zo kun je gemakkelijk een stacaravan kopen van Stekelbos. Daarnaast biedt een vakantie in eigen land verschillende voordelen. Zo is de reistijd relatief kort. Je hoeft ook niet in lange rijen op het airport te staan en niet de angst te hebben dat je vlucht niet gaat of dat je koffer te groot en te zwaar is. Ook kun je gewoon heerlijk je eigen taal spreken dus is er ook geen taalbarrière. Zo kun je dus lekker je vakantie beginnen en echt even helemaal tot rust komen. Ook is een vakantie in eigen land heel erg duurzaam. Je helpt door op vakantie in eigen land te gaan, mee aan een beter milieu. En dat is ook altijd fijn. Je denkt wellicht hoe dit kan maar denk aan het verminderen van vliegtuig uitstoten en benzine/diesel uitstoten.

Veelzijdig Nederland

Of je nou op zoek bent naar een actieve vakantie vol wandel- en fietsroutes of juist een vakantie waar je even helemaal tot rust wilt komen in Nederland kan dat allemaal. Je zou het niet denken, maar ons kikkerlandje is heel erg veelzijdig. Kies voor een dagje in de bossen en ga de volgende dag lekker uitwaaien bij het strand, het kan allemaal. Een eigen vakantiehuisje maakt dit allemaal een stuk gemakkelijker en je kan eigenlijk altijd even vakantie vieren. Wie wil dat nou niet? Nederland staat ook bekend om zijn charme van oude stadjes. Daarom is het bijvoorbeeld leuk om in je vakantie een leuke andere stad dan je eigen stad te bezoeken. Ga lekker een dagje shoppen met zijn allen, dat is altijd een goed idee! Of je nou met je gezin, je partner of een grotere vriendengroep weg gaat, er is altijd van alles te beleven. Of ga lekker een dagje shoppen met zijn allen, dat is altijd een goed idee!

Investering

Niet alleen is het handiger om een eigen vakantiehuis te hebben in eigen land, ook is het een goede investering. Een belangrijke reden om te investeren in een vakantiehuis in eigen land is het rendement dat een recreatiewoning met zich meebrengt en kan opleveren. Zo kun je als je geen gebruik gemaakt van je vakantiewoning deze verhuren. En door te verhuren genereert dit extra inkomsten. En hierdoor bouw je steeds meer vermogen op. Zo kun je bijvoorbeeld uitgaan van een gemiddelde 65% bezettingsgraad  dat je het vakantiehuisje zelf bezet. Ga uit van een 5% rendement. Natuurlijk kan op lange termijn de bezettingsgraad van rendement flink toenemen. Nu je alles weet over hoe het is om een vakantiehuis in eigen land fijn te hebben, kun je niet wachten om deze gelijk te zoeken! Fijne vakantie.