Vijf dingen die je doen denken aan de zomer

Vijf dingen die je doen denken aan de zomer

Oh, de zomer. Het favoriete jaargetijde van menigeen. Het seizoen waarin we vaak onze langste vakantie vieren. Waarin we genieten van de zon, van het buiten zijn. Van de reizen die we maken, van de eindeloze, warme avonden. Van gezelligheid. Helaas duurt de zomer maar een paar maanden. Maar er zijn best wat manieren om, ook tijdens koudere, donkere momenten het gevoel van de zomer weer even terug te krijgen.

Een wijntje uit je favoriete vakantieland

Drink je graag wijn, ook als je op vakantie bent? Dan is wijn kopen de perfecte manier om dat gevoel van de zomer weer even terug te krijgen. Ga op zoek naar die lekkere Italiaanse witte wijn die je tijdens je vakantie dronk, of koop een lekkere Spaanse of Franse wijn. Nee, het zonnetje en het relaxte vakantiegevoel krijg je er niet gratis en voor niks bij. Maar schenk een glas in, doe even je ogen dicht en denk terug aan je fijne vakantie. Grote kans dat je weer even helemaal terug bent.

Ook in de winter op het terras

Het fijne aan de zomer is dat je er zo lekker eindeloos op een terras kunt zitten. Zeker als je dat in een ander land doet, is het heerlijk. Al die geluiden, geuren en mensen die anders zijn dan thuis. Dat gevoel thuis nabootsen wordt lastig. Wat je wel kunt doen? Ook in de winter van die eindeloze avonden waarop je buiten kunt zitten creëren. Misschien heb je al een overdekt terras, dan gaat het extra makkelijk. Maar ook zonder overkapping kun je met een terrasverwarmer erbij veel vaker buiten zitten dan je zou denken. Zeker op een avond met een heldere hemel een goed idee! 

Doe eens iets onverwachts

Waarom vinden we de zomer vaak zo leuk? Omdat we veel vaker spontane dingen doen dan tijdens andere seizoenen. Wil je dat onbezorgde, ‘we zien wel’ gevoel ook op een ander moment oproepen? Doe dan wat vaker iets spontaans. Laat de boel de boel, en besluit lekker uit eten te gaan. Of doe eens gek, en rijd naar Parijs. Juist door even uit de dagelijkse sleur te komen, krijg je dat onbezorgde, vrolijke gevoel waar de zomer zo bekend om staat.

Kook je favoriete zomerse gerecht

Eet jij in de zomer ook andere dingen dan in de winter? Zet dan eens je favoriete zomerse kostje op tafel, gewoon, op een winterse dag. Een lekkere salade, of steek desnoods de BBQ aan. Herinneringen en gevoelens roep je vaak goed op door smaken en geuren, dus zomers eten gaat je daar zeker bij helpen.

Een zomers muziekje voor je humeur

Nog iets dat wonderen kan doen voor je humeur: muziek. Alhoewel je in de winter misschien de neiging hebt eindeloos kerstliedjes te luisteren, kan juist het draaien van zomerse muziek je zomerse humeur weer even terugtoveren. Herinneringen aan je vorige vakantie komen weer naar boven, terwijl de volgende zomer ook al weer héél langzaam in zicht komt!