Leuke dingen om te doen in Nederland. Wat te doen in Coronatijd?

Leuke dingen om te doen in Nederland. Wat te doen in Coronatijd?

We leven in roerige tijden en hoe langer het duurt des te lastiger het lijkt om je een beetje te kunnen vermaken. Hele dagen thuis zitten en je vermaken is best wel lastig. We hebben allemaal een korter lontje en soms is het lontje zelfs helemaal op. Hoe kun je je vermaken? Het is belangrijk om zoveel mogelijk, positief te blijven en leuke dingen te blijven doen. Wie weet kunnen wij jou een paar tips geven?

Knutselen

Het klinkt een beetje suf maar knutselen kan erg leuk zijn om te doen. Nu we toch allemaal binnen zitten is het fijn als we aan de mensen denken die echt niemand meer zien. Het is leuk voor hen als ze merken dat er toch aan hen gedacht wordt. Knutsel daarom een leuke kaart. Je kunt het helemaal zo maken als je zelf wilt. Schrijf er een leuke positieve tekst op en stuur hem op naar iemand die hem kan gebruiken. 

Voor degene die het leuk vinden om met accessoires bezig te gaan. Zoek een vaas of pot op en bekleed die aan de buitenkant met klei. Met betonverf geef je het een stoere uitstraling. Zo kun je van oude potten en vazen bijvoorbeeld een leuk setje maken om in je interieur neer te zetten. Klei er een kralenketting om heen, maak die oud en verweerd en je hebt echt een eyecatcher. 

Bioscoop avondje

Een goede film is altijd leuk om te kijken. Je kunt dit met de familie doen of lekker in je uppie. Pak een bak lekkere verse popcorn erbij, wat te drinken en kies een leuke film uit. Netflix staat op het moment vol met nieuwe films en series. Genoeg dus om je mee te vermaken. Er zit vast een leuke film of serie bij die helemaal jouw ding is. 

De natuur in

Het is belangrijk om veel naar buiten te gaan en niet te lang op de bank te blijven plakken. Doe je jas aan, zoek een paar goede wandelschoenen en ga lekker er op uit. Je kunt naar de zee gaan om die te bewonderen en gelijk een fikse strandwandeling maken, of je gaat naar een mooi bos toe. Het bos en de heide zijn ieder seizoen anders dus je ziet er altijd iets nieuws. 

De natuur in

Een stadswandeling maken is ook leuk. Zoek een stad uit met veel geschiedenis. Stippel van tevoren uit wat je graag wilt zien. Een keer een Waddeneiland bezoeken is ook bijzonder. Het is er in de niet toeristische tijden lekker rustig en je kunt er uren wandelen of fietsen. Ook met de auto is er genoeg te verkennen. Heerlijk om buiten te zijn. Combineer je uitstapje met een lekkere lunch ergens of neem zelf een picknickmand mee, en zoek een plekje uit om te lunchen. Op deze manier ben je weer een paar uurtje lekker actief bezig.

Online shoppen

Shoppen vindt bijna iedereen leuk om te doen. Gelukkig kun je dit ook vanuit huis doen en kan je er ook echt de tijd voor nemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het allemaal online bestellen. Kleding, schoenen, boeken of videogames, vandaag bestelt is morgen vaak al in huis. Je kunt bovendien gemakkelijk op jacht naar de koopjes omdat je online veel makkelijker en sneller de prijzen kunt vergelijken. Zo scoor jij jouw leuke kledingsetje of schoenen wel heel goedkoop! 

Maak een vakantiefotoboek

Nu we niet zo makkelijk weg kunnen is het wel leuk om de foto’s van onze vakanties in een boek samen te brengen. Je kunt je foto’s in een boek plakken met leuke teksten erbij en je schrijft er direct leuke anekdotes bij. Ook kun je het fotoboek extra persoonlijk maken door bijvoorbeeld je tickets en andere dingen erin te plakken. Een stadsplattegrond misschien, of een kaartje van een attractiepark waar je bent geweest. Wees creatief!

Ruim je huis op 

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest wordt er vaak gezegd. Dat is ook zo. Maak een plan en begin helemaal bovenaan in je huis of in een bepaalde kamer van je appartement. Zoek alles bij elkaar wat je niet meer gebruikt en gooi het weg. Nu je meer plek krijgt kun je direct wel even een stofdoek erlangs halen en de kamer goed stofzuigen. Neem gelijk de raambekleding mee. Maak die schoon of stop de gordijnen in de was. Fris zo de hele kamer lekker op. 

Als je het hele huis hebt ontdaan van onnodige spullen kun je ook de kasten eens goed uitmesten. Als je daarna nog zin en tijd hebt is het misschien leuk om kamers op te frissen met een leuk nieuw behangetje of een likje verf. Gebruik in ieder geval je tijd nu om straks weer volop te kunnen genieten van je uitjes. Je hoeft dan niet veel meer te doen in huis want dat is spic en span. Als je het dan ook nog netjes bijhoudt, heb je daar alleen maar profijt van. 

Zorg voor naasten

We hadden het er al even eerder in dit blog over. Er zijn mensen die zich nog eenzamer voelen dan dat wij. Wij hebben het nog wel druk met ons werk en ons gezin maar er zijn ouderen die niets meer hebben om zich mee te vermaken. Hun koffie-uurtje is er niet meer, de ouderengym wordt niet meer gegeven en ga zo maar door. Ga eens wat vaker bij een oudere langs en vraag of je iets voor hem of haar kunt betekenen. 

Wellicht vinden ze het leuk en willen ze graag even een praatje maken of vragen ze jou of je een boodschap voor hen kunt halen. Laten we vooral niet vergeten dat het voor anderen soms nog lastiger is, als voor ons. We moeten elkaar helpen om door deze donkere tijd heen te gaan. Laten we zorgen dat deze tijd toch iets positiefs mag brengen. Dit kunnen we doen door onze naasten niet te vergeten. 

We hopen dat we je een paar leuke tips hebben gegeven en dat je er iets mee kunt. Wil je meer ideeën opdoen dan kun je altijd op internet kijken hoe andere mensen deze tijd doorkomen. Er zijn diverse fora te vinden online.