Wel een rijbewijs maar geen auto? Dit zijn de alternatieven

Wel een rijbewijs maar geen auto? Dit zijn de alternatieven

We schrijven aan de lopende band over mooie plekken, leuke uitjes en de beste horeca in Nederland, maar als je geen eigen vervoer hebt wordt het wat lastiger om al dat moois te ontdekken. Heb je wel een rijbewijs, maar om uiteenlopende redenen geen eigen auto? Er zijn veel manieren om een korte of langere periode toch over een auto te beschikken. 

Geen geld om een auto aan te schaffen: denk aan private lease occasion

Om niet in één keer een smak geld kwijt te zijn, maar voor een overzichtelijk maandbedrag toch de luxe van een auto te genieten heb je ook als particulier de mogelijkheid tot leasen. Om het aanbod breder te maken en gebruikte auto’s niet uit te sluiten, is er private lease occasion. Kijk en vergelijk, bepaal zelf de looptijd en je hebt wel de lusten, maar niet de lasten van een ‘eigen’ trouwe vierwieler. 

Deelauto’s via apps

Het kan ook zo zijn dat je geen auto hebt om principiële redenen en dat is heel begrijpelijk. Wie een eigen auto heeft, komt sneller in de verleiding om er vaker in te springen dan nodig. Er zijn steeds meer mensen die er daarom voor kiezen alleen een auto te gebruiken als ze die daadwerkelijk nodig hebben, bijvoorbeeld voor een leuk uitje. Via allerlei apps is het mogelijk om tegen een schappelijke, zo niet zeer scherpe prijs een deelauto in je directe omgeving te regelen. 

Vakantie: autoverhuur

Tussen incidenteel van een auto gebruik maken en er een huren voor langere tijd, zit nog een heel grijs gebied. Denk aan je vakantie, waarbij je wellicht voor enkele weken mobiel wilt zijn. In dat geval stap je naar een reguliere verhuurder, deze zijn in het hele land te vinden. Sommige aanbieders maken slim gebruik van hun auto’s door ze met reclame te beplakken, hetgeen de huurprijs drukt omdat die bedrijven verdienen aan deze rijdende reclamezuilen. Wat maakt het jou uit wat er op een auto staat, als ie maar rijdt? Wil je je vakantiehuis en vervoer in één deal huren, ga dan op zoek naar campers van particulieren: de zoekmachine helpt je verder!

Carpoolen en liften

Carpoolen is de vierde manier om duurzaam te rijden, en het is nog gezelliger ook. Dat geldt niet alleen voor het forenzen naar het werk: waar en wanneer er maar twee mensen dezelfde kant op moeten, is er al sprake van carpoolen. Eigenlijk is het een meer geregisseerde vorm van liften, maar ook daar is niks mis mee. In dit vlog is te zien hoe je zelfs al liftend in Parijs terecht kunt komen, als je maar geduld hebt.