Zo kan een lokaal restaurant inspiratie bieden voor jouw keuken

Zo kan een lokaal restaurant inspiratie bieden voor jouw keuken 

Het vormgeven van een nieuwe keuken kan best lastig zijn. Welke apparatuur gebruik je in de keuken? Wat zijn combinaties van kleuren en materialen die passen bij de rest van het interieur in huis? Hoe laat je de keuken aansluiten bij de laatste trends? Een van de manieren om inspiratie op te doen voor je nieuwe keuken is het bezoeken van een restaurant of bijvoorbeeld brasserie in de regio. Welke materialen combineren zij? Voor welke stijl is er gekozen en wat spreekt je hierin wel, of juist niet aan? Naast het bezoeken van een lokaal restaurant helpt het om eens te kijken bij verkopers van keukens in Tilburg. In de showroom vind je vaak verschillende voorbeelden van keukenopstellingen en combinaties van kleuren en materialen. Overigens hoef je een keukenzaak hier niet per definitie fysiek voor te bezoeken. Ook op de website van keukenwinkels vind je veel inspiratie voor het ontwerp van jouw nieuwe keuken. 

Keuken bij de woonkamer betrekken als de bar in het restaurant

Veel restaurants en brasseries beschikken over een open keuken of bijvoorbeeld een losse bar. In veel gevallen wordt hierbij gekozen voor een stijl die goed aansluit bij de rest van het interieur van zo’n zaak. Neem dit over in je eigen woning. Waar men binnen woningen voorheen vaak koos voor een groot contrast tussen de keuken en eet- of woonkamer, vermijdt men deze contrasten anno 2024. Dat is niet voor niets! Een groot contrast kan een ruimte rommelig laten ogen; het komt de sfeer niet ten goede. Een slimme manier om beide ruimtes met elkaar te verbinden is het doortrekken van de kleur of het behang op de wanden in een woon- of eetkamer grenzend aan de keuken. Je ziet dit ook vaak terug in restaurants en brasseries. Niet alleen het gebruik van dezelfde kleuren draagt bij aan het creëren van eenheid; probeer ook zoveel mogelijk overeenkomende materialen toe te passen in het ontwerp. 

Kies voor kwaliteit en daarmee duurzaamheid in je ontwerp 

Laat een keuken bij CVT Keukens op maat ontwerpen, volledig passend bij jouw voorkeuren. Het op maat ontwerpen van een keuken biedt je de mogelijkheid om deze niet alleen qua kleuren en apparaten, maar bijvoorbeeld ook qua materialen naar jouw wensen samen te stellen. Kies voor kwalitatief goede materialen, om een keuken te laten plaatsen waar je jaren plezier van hebt. Het past goed bij het gegeven dat duurzaamheid een steeds bepalender thema is bij de aankoop van een keuken. Een voorbeeld van een bewust duurzame keuze: het gebruik van houten keukenkasten. Deze zijn zeer robuust en blijven mooi. Ook het opnemen van een keukenblad van composiet of bijvoorbeeld graniet is er een voorbeeld van. Deze materialen passen zowel bij een industriële, als een moderne en landelijke keuken. Een andere vorm van duurzaamheid is de bewuste keuze voor energiezuinige keukenapparatuur in het ontwerp. Zeker de koelkast en bijvoorbeeld inductie kookplaat verbruiken relatief veel energie. Een groen model levert een besparing op de energiekosten op en schaadt het milieu niet onnodig. 

Verwerk een compacte bar in het keukenontwerp

Om nog even terug te keren naar de inrichting van een café, restaurant of brasserie in de buurt: verwerk ook in je eigen keuken een compacte bar. Dit past bij het hedendaagse gebruik van keukens. Vaak is een keuken veel meer dan een ruimte waar men het diner of ontbijt bereidt. Je wilt er alvast kunnen bijpraten met je partner, je wilt je kinderen tijdens het koken een plekje bieden om te kleuren of te knutselen, enzovoorts. Door een bar op te nemen in het keukenontwerp voorzie je in deze wens.