5x romantische dates met Valentijnsdag

5x romantische dates met Valentijnsdag

Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur. Hét moment om jouw lover te verrassen. Toch blijft het lastig om ieder jaar weer een leuke en originele activiteit te verzinnen. Gelukkig kunnen wij jou uit de brand helpen, want hieronder hebben wij de vijf meest romantische date-ideeën voor je op een rij gezet. Happy Valentine!

1. Ga samen kokkerellen 

Liefde gaat door de maag. Redenen genoeg om eens wat lekkers op tafel te zetten. Een leuk en romantisch idee is om samen te gaan koken. Bereid samen een of meerdere valentijnsrecepten voor met ingrediënten die jullie allebei lekker vinden. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt plukbrood, met een pizza in een hartvorm en als toetje een zelfgemaakte valentijnstaart. Dek de tafel mooi, leg wat rozenblaadjes neer, steek de kaarsjes erbij aan en voilà: romantischer krijg je het niet.

2. Overnacht in een hotel in de stad

Een nachtje weg is altijd een goed idee. En al helemaal met Valentijnsdag. Kies in dit geval wel voor een gezellig, romantisch hotel bij jullie in de buurt, of juist in een andere stad. Wat dacht je van een wellness hotel waar je gegarandeerd kunt ontspannen? Hier kunnen jullie je lekker laten verwennen door de jets van de jacuzzi en wellicht kun je hier ook wel een massage krijgen. Sluit af met een frisse duik in het zwembad en jullie Valentijnsdag is honderd procent geslaagd.

3. Maak een boswandeling

Een valentijnsdate hoeft niet per se duur en uitbundig te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een boswandeling te maken, wat immers net zo romantisch kan zijn. Bovendien is dit ook nog eens heel gezond. Lekker kletsen, genietend van de buitenlucht en natuurlijk van elkaar. Als je het alsnog iets groter wil uitpakken, kun je wellicht een speurtocht voor jouw geliefde organiseren. Leid hem of haar bijvoorbeeld naar het beginpunt waar jullie elkaar hebben leren kennen, of waar jullie de eerste date hebben gehad.

4. Bezoek een bioscoop in de buurt

De ideale én klassieke manier om Valentijnsdag af te sluiten is om een filmpje mee te pakken in de bios. Gezellig samen lachen om die ene komedie, of tegen elkaar aankruipen tijdens die enge horrorfilm. Gelukkig zijn er rondom deze dag talloze films te zien in de bioscoop, waardoor er altijd wel een film tussen zit die jullie allebei leuk vinden.

5. Volg samen een workshop

Haal de creatievelingen in jullie naar boven en volg een workshop. Denk bijvoorbeeld aan een kookworkshop, een schilderworkshop of volg een workshop bonbons maken. Vooral de laatste workshop past perfect in het rijtje van 14 februari.