Wijn koop jij allemaal online

Wat koop jij allemaal online?

Ben jij dol op online shoppen? Of ga je toch liever naar een ‘echte’ winkel, waar je ter plekke alles wat je kunt kopen met eigen ogen kunt zien, en vaak zelfs kunt aanraken? Duidelijk is dat steeds meer mensen in ieder geval een deel van hun aankopen online doet. Wat koop jij allemaal al online?

Levensmiddelen online kopen wordt steeds normaler

We zijn in de loop der jaren steeds meer levensmiddelen online gaan bestellen. Daarbij kun je denken aan de ‘normale’ boodschappen, die door de supermarkten aan huis of zelfs tot in de keuken worden bezorgd. Lekker makkelijk, en vooral populair bij de wekelijkse, zware boodschappen. Met de opkomst van de flitsbezorgers bestellen we echter ook steeds vaker kleine dingetjes die we vergeten zijn, of waar we trek in hebben, op deze manier. 

Er zijn echter meer levensmiddelen die we online kopen, zeker nu ook steeds meer speciaalzaken de online markt ontdekt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld ook online wijn bestellen, maar ook nootjes, vlees en snoep zijn populair om via het internet in huis te halen. De redenen om te kiezen voor bijvoorbeeld een wijn webshop zijn divers. Zo zijn er mensen die geen goede slijter in de buurt hebben, en op deze manier toch makkelijk lekkere wijn in huis kunnen halen. Ook is het ideaal om eens rustig rond te kunnen kijken, en heb je vaak een enorme keuze, groter dan in veel ‘stenen’ winkels. Lekker rustig ’s avonds op de bank alle producten die een online winkel te bieden heeft bekijken en met elkaar vergelijken; voor velen echt een uitkomst.

We kopen veel kleding online

Naast levensmiddelen, blijft ook de markt voor online kledingwinkels steeds groeien. We vinden het prettig om op ieder moment dat ons uitkomt online te kunnen shoppen, en vinden online vaak makkelijker wat we zoeken dan in de winkelstraten. Prettig is het om gewoon een zoekopdracht in een grote online winkel, of zelfs in een zoekmachine in te voeren, op kleur, maat en model, en vervolgens een lijst met resultaten te zien te krijgen waar je uit kunt kiezen. Dat je de gekozen kledingstukken vervolgens thuis rustig kan passen, en je niet in een te krappe paskamer hoeft te wurmen, dat ervaart menigeen ook als een groot pluspunt van online winkelen.

Ben jij het hiermee eens? Vind jij het ook prettiger om thuis rustig je keuze te kunnen maken, en merk je dat je steeds meer spullen online koopt? Of heeft het toch jouw voorkeur om een ‘echte’ winkel te bezoeken, en dat wat je wilt kopen meteen met eigen ogen te kunnen zien?