De gezondste snacks in de snackbar

De gezondste snacks in de snackbar

Als je laat op stap bent, of je krijgt laat op de avond nog zin in iets lekkers. Meestal ga je dan een snack halen in de snackbar. Als je bezig bent met een dieet volgen, kan dit lastig zijn, want wat is de gezondste snack die je kunt eten. Er zijn snacks die redelijk gezond zijn en die je kunt eten bij de snackbar.

Zijn snacks uit een snackbar gezond?

Als je zin hebt op een snack kies je voor fastfood en dat is nooit gezond want je krijgt in een korte tijd meer calorieën binnen. Als je kiest voor een snack kun je het beste de reguliere maaltijd overslaan en die vervangen voor snacks uit de snackbar. Vooral als je bezig bent met een dieet volgen is dat handig omdat je dan niet te veel calorieën binnenkrijgt. 

Het eten bij de snackbar moet gezellig zijn en kan deels gezond zijn. Je kunt altijd erop letten wat je tot je neemt. Let bijvoorbeeld op het zout of de saus die je op de snack wilt. Dat kan je verminderen. Ook de snacks verschillen van calorieën. De gezondste snacks zetten wij je hier bij elkaar. Een snack op zijn tijd kan geen kwaad. Als je gaat eten bij de snackbar kun je ondanks dat het fastfood is toch gezond eten.

De top 3 gezondste snacks in een snackbar

Er bestaan geen gezonde snacks en als soms naar een snackbar gaat mag je er van genieten. Een van de snacks die behoort tot de gezonde snack is de bamischijf. De bamischijf telt 193 calorieën en heeft 9.8 gram vet. Het zoutgehalte van de bamischijf is 1,4 gram. Het gewicht van de bamischijf is 70 gram. Een andere gezonde snack die je zou kunnen eten wanneer je bezig bent met een dieet volgen is een kroket. 

De kroket bevat 190 calorieën en bevat 11.6 gram vet. Het zoutgehalte van de kroket is 1 gram. Als je gaat eten bij de snackbar kun je een kroket gemakkelijker eten dan bijvoorbeeld een berenhap want die bevat bijna twee keer zoveel calorieën. Als je begonnen bent met een dieet volgen en je wilt een snack, kies dan voor een nasibal. 

De nasibal is de meest gezonde snack die je kunt eten bij de snackbar. Je hebt met een nasibal de minste calorieën. Je kunt dit combineren met een salade bijvoorbeeld. De nasibal is klein en weegt 55 gram. De nasibal bevat 9.2 gram vet en 1.1 gram zout en heeft 164 calorieën. 

Combineer je snack op een gezonde manier

Als je gaat eten bij de snackbar krijg je niet alleen de snack. Vaak worden bij de snacks sausjes gegeven die ook calorieën bevatten. Je krijgt dan dubbel calorieën naar binnen die niet nodig zijn. Je kunt ook een snack combineren met gezonde producten zoals bijvoorbeeld bruin brood bij een kroket in plaats van wit brood. Combineer dat met een rauwkostsalade.

Je kunt kiezen voor het soort sausje dat je wilt. Mayonaise en pindasaus hebben veel calorieën per 100 gram. Kies bijvoorbeeld voor appelmoes of ketchup bij je snack. Dat is iets gezonder dan wanneer je kiest voor mayonaise. Appelmoes heeft maar 75 calorieën per 100 gram, terwijl mayonaise 740 calorieën heeft per 100 gram. 

Een koolhydraatarm dieet en toch snacks eten bij de snackbar

Er zijn mensen die bezig zijn met een koolhydraatarm dieet. Inmiddels wordt door snackbars ook schotels bereid op een gewone bakplaat. Je kunt dan denken aan een biefstuk of varkenshaasje. Er worden bij de snacks ook groenten geserveerd in de snackbar. Het is belangrijk om dan bepaalde sausjes weg te laten zoals ketchup en curry omdat deze veel suikers bevatten. 

Als je een snack wilt terwijl je bezig bent met een dieet volgen zoals koolhydraatarm heb je keuze uit verschillende snacks. Naast de schotels kun je kiezen voor een hamburger zonder broodje dat past uitstekend bij een koolhydraatarm dieet. Je mag bij de hamburger mayonaise omdat het toegestaan is in dit koolhydraatarm eetpatroon. Laat wel cocktailsaus en andere zoete sausjes staan.

Wanneer je bezig bent met een koolhydraat dieet is er keuze genoeg uit snacks naast de schotels. De snacks die je ook mag eten bij een koolhydraat dieet zijn bijvoorbeeld een gehaktbal of gehaktstaaf. Heb je liever zin in een mexicano of berehap dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. 

Als je liever shoarma of een kapsalon wilt eten bij een koolhydraatarm dieet dan kan dit, alleen bij een kapsalon is het belangrijk de patat weg te laten. Je kunt ook kiezen voor een frikandel, knakworst of halve haan als je gaat eten bij de snackbar. Met deze snacks kun je gemakkelijk het dieet volgen zonder je schuldig te voelen.

Maak de juiste keuze wanneer je een snack gaat eten bij de snackbar

Als je naar een snackbar gaat, dan ga je niet voor een gezonde hap. Je kunt de snack gezonder maken door bepaalde dingen weg te laten. Je kunt denken aan de sausjes of het brood. Wanneer je een broodje kroket pakt kom je al op meer calorieën uit dan wanneer je de kroket los eet. Je zou de kroket ook met rauwkost kunnen combineren. Het is een betere keuze wat calorieën betreft. 

Een snack eten bij de snackbar is op zijn tijd geen probleem. Als je de rest van de week gezond eet kan dat niet zoveel kwaad. Wil je bewust kiezen voor een maaltijd bij een snackbar kun je ervoor zorgen dat je de avondmaaltijd overslaat. Je voorkomt dat je dubbel calorieën naar binnen krijgt. De beste keuze is een nasibal omdat deze de minste calorieën bevat. 

Bij een koolhydraatarm dieet laat je de zoete sauzen weg. Met een ander dieet kun je het beste de witte sauzen weglaten bij je snack. Kies liever voor rode sauzen of geen saus bij je snack. Probeer patat en andere snacks met veel calorieën te vermijden wanneer je naar een snackbar gaat en op dieet bent. Maak met een snack een gezonde keuze.