10 beste koffiehuizen in Amsterdam

10 beste koffiehuizen in Amsterdam

Dagje uit in Amsterdam? Geweldig, maar neem dan ook op tijd een pauze en geniet van een heerlijke kop koffie! Er zijn genoeg koffiebars te vinden en dat maakt het kiezen niet altijd even gemakkelijk. Maar met deze lijst van de leukste hotspots waar je de lekkerste koffie kunt krijgen, vind je altijd wel een adresje in de buurt. En bovendien kun je er op elk moment van de dag terecht.

Terrasmus in het Erasmuspark

Op deze plek haal je koffie als je aan je ontbijt toe bent, maar ook aan het eind van de dag kun je bij Terrasmus terecht. Onder het groene bladerdak van de hoge bomen geniet je in op het terras van de vele lekkernijen die op het menu staan. Op dit rustige plekje in het Erasmuspark kom je even helemaal bij na een drukke dag in Amsterdam. En van daaruit kun je weer helemaal uitgerust aan je avondprogramma beginnen. Of je vermaakt je onder het genot van een kop koffie, met het online casino op je smartphone bijvoorbeeld.

Berry Amsterdam

Op de Bilderdijkkade 27 zit het trendy Berry Amsterdam. Behalve de beste koffie is er ook lekkere thee te krijgen. Spreek met vrienden af voor een rondje koffie of geniet van een originele lunch. De gemoedelijke sfeer geeft je het gevoel dat je bij je vrienden in de keuken zit, zodat je ongedwongen kunt bijpraten. Het verschil is natuurlijk dat je na afloop de afwas niet hoeft te doen!

Bosco

Omdat Bosco een uitgebreide kaart heeft, kun het eigenlijk geen koffietent noemen. Maar toch moet je, als je in de buurt bent van de Eerste Constantijn Huygenstraat, zeker langsgaan. Vanaf acht uur ‘s ochtends kun je al binnenlopen voor een kop versgezette koffie. Bij mooi weer drink je die natuurlijk op het terras zodat je de stad tot leven kunt zien komen.

Lavinia Good Food

Vroege vogels kunnen voor een heerlijke kop koffie terecht bij een van de twee filialen van Lavinia Good Food. Je vindt ze namelijk op de Kerkstraat en in Oud Zuid op de Amstelveenseweg. Behalve goede koffie bestel je er ook vegan pannenkoekjes en versgebakken taartjes. Geniet op je gemak van al dat lekkers in de gezellige inrichting met vintage meubels en groene planten.

Gartine Amsterdam

In deze lunchroom wordt goede koffie geschonken. Maar als je liever thee drinkt, dan is dat ook geen probleem. Bestel dan de high tea voor een unieke ervaring. Heb je plannen om naar Amsterdam te gaan en Gartine een bezoek te brengen? Dan is het verstandig om vooraf te reserveren. Behalve de heerlijke koffie die er geschonken wordt, is ook de rest van de menukaart een aanrader. De ingrediënten die in de gerechten zijn verwerkt, komen namelijk uit de eigen moestuin.

Luuk’s Coffee

De echte fans van koffie gaan naar Luuk’s Coffee in de Westerstraat in de Jordaan. Deze koffiebar heeft alleen maar drankjes waarbij espresso de basis is. Dus als echte koffieliefhebber kun je je hart ophalen aan heerlijke americano en flat white. Maar als je gewoon van de pure espresso wilt genieten, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Neem plaats aan de bar en bekijk de bruisende Jordaan vanaf je hoge kruk. Of bestel een coffee-to-go en ontdek met je koffie in de hand deze gezellige Amsterdamse buurt.

Yusu

Het unieke van Yusu is niet alleen de lekkere koffie die in deze koffiebar geschonken wordt. Je drinkt hier namelijk heerlijke koffie van een private label. Maar ze onderscheiden zich ook door de verwelkomende sfeer. Bewonder de speciaal ontworpen koffiekopjes en geniet van de koffie die versgezet is door de barista. Daar bestel je natuurlijk een eigen gebakken pasteitje of een Braziliaans kaasbroodje bij. Ben je op zoek naar een plek waar je tijdens het koffiedrinken kunt doorwerken, dan ben je ook bij Yusu aan het goede adres.

White Label Coffee

Het White Label Coffee kun je eigenlijk geen koffiebar noemen, hoewel je er wel koffie kunt drinken. Wat White Label Coffee zo bijzonder maakt, is dat ze een koffiebranderij zijn. En het vakmanschap proef je ook zeker terug in hun overheerlijke koffie, van gewone koffie tot cappuccino. Veel koffiebars in Amsterdam hebben de koffie van deze koffiebrander in hun assortiment. Maar het blijft lekker om het bij de makers zelf te proeven. En als het je goed bevalt, dan kun je ook nog koffiebonen voor thuis kopen.

Bocca

Ook Bocca in de Kerkstraat brandt zelf koffie en zorgt ervoor dat verschillende koffietentjes in Amsterdam zijn voorzien van een private label. Het leuke van Bocca is dat je hier niet alleen een uitstekende kop koffie kunt krijgen. Je kunt ook een workshop volgen, zodat je precies kunt zien hoe het proces van koffie maken verloopt. Geniet je liever op je gemak van het zwarte goud? Ook dat kan aan de ruime bar of in een gezellig zitje.

Public Space

Een bezoek aan Public Space is een ware beleving. Niet alleen omdat je altijd de beste koffie kunt verwachten. Maar ook omdat deze koffie iedere maand van een andere koffiebrander uit het buitenland komt. Dat maakt het zeker de moeite waard om nog een terug te komen en een nieuwe koffie te proeven. Ook het interieur van Public Space heeft een eigen stijl zodat je deze ervaring niet snel vergeet.