De meest favoriete mixjes in Nederland

De meest favoriete mixjes in Nederland

Een mixdrankje bestaat uit twee soorten drankjes. Je hebt frisdrank dat gemengd wordt met een alcoholische drank. Je ziet een mixdrankje veel wanneer je op stap gaat of naar een feestje gaat. De mixjes smaken naar frisdrank en toch moet je ermee uitkijken om het niet snel te drinken. Er zit wel degelijk alcohol in en dat komt in je lichaam. In dit artikel zullen we je alles over de favoriete mixjes uit Nederland vertellen.

Het Camaretto mixdrankje

De Camaretto is een mixdrankje wat bij oudere mensen nog niet echt bekend is. Het drankje is onder jongeren een van de favorieten mixjes om te drinken. Het mixdrankje wordt Camaretto genoemd door studenten. Dit omdat het drankje bestaat uit Cassis en Amaretto. Het is een mixdrankje dat ook simpel zelf te maken is. 

De smaak van de Camaretto is een mix van bitter en zoet. Als je zelf een Camaretto wilt maken moet je de juiste verhouding vinden. De zoetigheid en de sterkte wordt bepaald door de Amaretto. Des te meer je erin doet, hoe zoeter zal die zijn. Een perfecte Camaretto heeft de verhouding 25% gevuld met Amaretto en de rest van het glas met Cassis. Je hebt dan een smaakvolle Camaretto.

Een Gin -Tonic is geschikt voor elk feestje

De Gin-Tonic bestaat langer en is een van de bekendste mixjes. Het is een perfect drankje voor in de zomer wanneer het heet is. Het mixdrankje zal voor afkoeling zorgen omdat het dorstlessend is. De Gin-Tonic kenmerkt zich door het ijs wat erin komt. Een Gin-Tonic kun je zelf maken maar is iets gecompliceerder als andere mixjes. 

Je hoeft een glas alleen maar met ijs te vullen. Dat doe je totdat het glas helemaal gekoeld is. Je giet het water eruit maar laat het ijs erin. Vul nu het glas met Gin. Je hebt nu nog een citroentje nodig die je erboven uitknijpt en dan kun je de Tonic in het glas schudden. Klaar is je Gin-Tonic. Ideaal mixdrankje voor elk feestje.

Bacardi Razz met Seven-Up

In het uitgaansleven wordt de Bacardi Razz met Seven-Up veel gedronken. Het mixdrankje heeft een fruitige smaak. De Bacardi Razz heeft een frambozensmaak en die wordt toegevoegd aan de Bacardi. Je proeft fruit en dat in combinatie met de limoensmaak van de Seven-Up krijg je een feestgevoel. De Bacardi Razz met Seven-Up wordt met ijs gemaakt. Een lekker mixje dat goed aankomt bij de mensen in het uitgaansleven.

Een Bacardi Razz met Seven-Up maken doe je op de volgende manier. Je begint altijd met het ijs als je een Bacardi Razz met Seven-Up wilt maken. Je vult jouw glas met drie ijsblokjes. Een derde van het glas wordt dan gevuld met Bacardi Razz. Je vult de rest van het glas met Seven-Up. Voor de decoratie op het glas kun je een schijfje limoen gebruiken. Zo wordt het een echt mixdrankje voor elk feestje.

De Mai Tai 

Als je denkt aan een mixdrankje Mai Tai dan denk je gelijk aan een tropisch land. Het mixdrankje is ontstaan door Vic Trader. Hij bedacht de Mai Tai door het te maken voor vrienden. De vrienden reageerden met Mai Tai wat in het Tahitiaans betekent onweerstaanbaar of fantastisch. Het is een mixdrankje met een aparte naam in het Tahitiaans. Zo is de naam van het mixdrankje ontstaan. 

De Mai Tai heeft een fruitige smaak. Het mixdrankje is niet gemakkelijk te maken. Er gaan veel ingrediënten in een Mai Tai. Het is een sterk mixdrankje als die klaar is. Voor een cocktail ben je ongeveer 6 minuten bezig. Je hebt om te beginnen een Tiki glas nodig en die kun je eerst vullen met ijs. 

De volgende ingrediënten horen in de Mai Tai:

  • Tiki glas
  • 30 ml witte rum
  • 30 ml donkere rum
  • 20 ml orange curacao of dry orange
  • Limoensap (halve limoen)
  • 10 ml amandelsiroop
  • Munt en limoen (voor de garnering)
  • Shaker
  • Barmaatje
  • Barlepel

Je hebt het glas gevuld met ijs. Neem nu de shaker en voeg dan de witte rum, de dry orange en de amandelsiroop toe. Met de citruspers kun je het limoensap toevoegen aan de shaker. Je gaat nu de ingrediënten shaken en dan uitschenken in het glas. Als dat gebeurd is ga je de donkere rum nog toevoegen in het Tiki glas. Maak met de barlepel een floatlaagje. Je hoeft nu alleen nog de Mai Tai te garneren met de munt en limoen.

Een Wodka met energiedrank 

De Wodka met energiedrankje is een ideaal mix voor het uitgaansleven. Je wilt lang feesten en dansen tijdens het uitgaan. Als je moe begint te worden kun je kiezen voor dit energieke mixdrankje. Je krijgt dan meteen weer een boost om verder te feesten. Het is een populair drankje onder de jongeren vooral omdat je er zoveel energie van krijgt dat je op stap kunt gaan tot de zon weer opkomt.

De wodka mixjes zijn populair onder de mensen in het uitgaansleven. Een wodka met energiedrank kun je ook gemakkelijk thuis zelf maken. Het gaat vrij eenvoudig om dit mixdrankje namelijk te maken. Vul het glas met 25 procent wodka en de rest vul je aan met de energiedrank. Je topavond kan in het uitgaansleven of thuis gewoon beginnen. In slaap vallen zul je met dit drankje niet.

De bekende ScrewDriver

Een van de bekende mixdrankjes is de ScrewDriver. Het mixdrankje is gemaakt uit Vodka en Jus d’orange. Als je met Vodka mixt kun je de lekkerste mixjes krijgen. De ScrewDriver is een echt klassiek mixdrankje. Je proeft de Vodka bijna niet omdat de zure smaak van de Jus d’orange overtreft. Het kan een ideaal drankje zijn wanneer je niet houdt van de alcoholsmaak. 

Apfelkorn met Spa rood

Ben je een appelsap liefhebber? Dan is de Apfelkorn met Spa rood een mixdrankje voor jou. Het bekende mixdrankje bestaat uit 1/5 Apfelkorn en 4/5 Spa rood. Je kunt dit drankje tegenwoordig nog fruitiger maken door een Spa te gebruiken die een smaakje heeft. Denk hierbij aan Spa Citroen of Spa Appel bijvoorbeeld.