Teamuitje plannen in Rotterdam? 6x activiteiten die je kunt doen

Teamuitje plannen in Rotterdam? 6x activiteiten die je kunt doen

Naast dat een uitje met de collega’s leuk is, is het ook heel belangrijk. Veel mensen weten het niet, maar een teamuitje kan de sfeer in de groep positief bevorderen en versterkt de band onderling. Redenen genoeg dus om binnenkort weer eens een teamuitje te plannen. Maar, wat zijn originele en leuke activiteiten die je kunt ondernemen met een groep? Hieronder zetten wij de zes leukste groepsactiviteiten voor je op een rij in de omgeving van Rotterdam.

1. Spanning tijdens een escaperoom

Een teamuitje waarbij teambuilding zéker centraal staat, is het doen van een escaperoom. In Rotterdam heb je meerdere escaperooms, zoals deze ontsnappingskamer Rotterdam. Bij deze escaperoom waan je je in het verhaal van Doctor Watsons, een verhalenverteller die jullie meeneemt in zijn mysteries en avonturen. Vervolgens hebben jullie zestig minuten de tijd om uit de kamer te kunnen ontsnappen. Er zijn in totaal drie escaperooms, waarvan ook een escaperoom met twee kamers. Ideaal als je veel collega’s hebt, zodat je op hetzelfde moment kunt ontsnappen. Nadat dat je bent ontsnapt uit de escaperoom, kun je altijd blijven plakken onder het genot van een heerlijke borrel met tapas. Je kunt de hele spannende escaperoom bespreken en alle leuke momenten herbeleven.

2. Organiseer een pubquiz

Ten tweede is het organiseren van een pubquiz ook ideaal om met je collega’s te strijden voor de winst. Het is een superleuke activiteit die je zelf helemaal in elkaar kunt zetten. Bedenk leuke vragen over het bedrijf, grappige momenten van collega’s of gewoon algemene vragen. Maak eerlijke teams met je collega’s en wie weet wint jouw team wel een superleuke prijs. Voor een pubquiz is het natuurlijk leuk om een zaaltje af te huren in Rotterdam of omstreken, je kunt heel gemakkelijk voor weinig geld een mooi zaaltje huren waar jij de leukste pubquizzen kunt geven.

3. Doe een kookworkshop

Meedoen aan een kookworkshop: wie wil dat nou niet? Een kookworkshop is namelijk erg leuk om te doen met je collega’s tijdens jullie jaarlijkse teamuitje. Je kunt samen de leukste gerechten in elkaar flansen en daarnaast is het ideaal voor de teambuilding. Je moet namelijk samen een overheerlijk recept in elkaar zetten. In Rotterdam zijn er genoeg leuke restaurantjes te vinden die een kookworkshop aanbieden. Naast de kookworkshop kun je ondertussen ook genieten van heerlijke borrels en eten die je zelf met je collega’s hebt gemaakt. Verder is het ook voordelig voor je eigen huishouden, je leert namelijk om de lekkerste gerechten te maken met de makkelijkste recepten. Tijdens de kookworkshop kun je ook je collega’s een stuk beter leren kennen waardoor jullie bedrijf echt een hecht team wordt. 

4. Leer jouw collega’s echt kennen met ranking the stars

Een superleuk concept om je collega’s echt goed te kennen is ranking the stars, oftewel de collega’s. Je krijgt allemaal stellingen zoals ‘wie kan er het beste koken?’ of ‘Wie kan er wonen op een onbewoond eiland?’. Aan jou de taak om dan te kijken welke collega volgens jou het beste kan koken of het beste kan overleven. Het is een superleuk uitje om te doen met al je collega’s, zodat je elkaar nog beter leert kennen. Verder kun je er verschillende dingen bij doen zoals een lekker hapje en een drankje. Bedenk dus voor elkaar leuke stellingen waarmee jij je collega’s echt goed leert kennen.

5. Touren op e-choppers

Leuk om met je collega’s te doen is om een mooie ronde te touren op een e-chopper. Je kunt door middel van een e-chopper de hele stad door. Je kunt Rotterdam op een gemakkelijke manier verkennen door dit leuke, populaire voertuig. Je kunt zelf kiezen welke routes je wil gaan rijden door Rotterdam en hoelang je wil dat de route duurt. Naast dat kun je op een hele leuke manier je collega’s leren kennen. Naast dat je je collega’s leert kennen, is het ook nog eens een milieuvriendelijk uitje. E-choppers rijden namelijk op elektriciteit.

6. Rondvaart door de haven

Als laatste kun je ook kiezen om met je hele bedrijf lekker een rondvaart te doen door Rotterdam. Je kunt samen met je collega’s genieten van de leukste hotspots terwijl je over de Nieuwe Maas heenvaart. Je gaat bijvoorbeeld met de rondvaartboot langs de hele haven van Rotterdam, die overigens een van de grootste havens ter wereld is. Naast dat je de haven kunt bewonderen kun je ook genieten van de Erasmusbrug die het beeld is van Rotterdam. Ook kun je Rotterdam bewonderen door middel van de skyline die goed te zien is vanaf de Maas. Je kunt de rondvaart ‘s avonds doen wanneer de hele stad mooi verlicht is, waardoor je een hele mooie sfeer hebt. Ook kun je het gewoon overdag doen zodat je mooi zicht hebt op de skyline van Rotterdam. Een rondvaart is dus een leuke manier om deze stad te ontdekken.