Een biertje, een snee bruin brood. Wat is de voedingswaarde van bier?

In ieder product zitten calorieën. In een snee bruin brood, kaas, frisdrank, vlees, vis en zoveel meer. In een flesje bier of glas bier zitten ook calorieën. We leggen je alles uit over de voedingswaarde van bier en de calorieën in bier. Het is ook belangrijk om te weten, hoeveel bier mag ik als persoon drinken wanneer je bezig bent met bijvoorbeeld een dieet.

Wat is de voedingswaarde van bier?  

Een blikje bier van 330 gram bevat 145 calorieën. Dat is iets minder dan twee sneden bruinbrood. In bier zitten ook koolhydraten. De koolhydraten zijn 9,9 gram waarvan geen suikers. In bier zitten ook vezels, eiwitten en zout. De vezels in bier zijn 1 gram en het eiwit is 1.3 gram. Het zoutgehalte in het bier is 0.03 gram. Een blikje bier bevat veel calorieën en andere voedingswaarden. 

Alcohol bevat vooral lege calorieën. Deze calorieën in bier bevatten geen voedingswaarden. De lege calorieën voegen niets toe aan je dieet en worden vrij snel omgezet in energie. Het lichaam kan er eigenlijk niets mee en wil er ook snel vanaf. De calorieën in bier voegen weinig toe.

Mag je bier drinken tijdens een dieet

Bier heeft minder suikers dan een frisdrank. Als je bijvoorbeeld een cola hebt dan zitten er zeven theelepels suiker erin. Bij bier is het iets meer dan een maar. In bier zitten wel veel calorieën waarop je zou moeten letten. Wanneer jij jezelf de vraag stelt hoeveel bier mag ik drinken om niet over mijn calorieën van die dag te komen? En je kunt dat beantwoorden dan kan een biertje geen kwaad. 

Als je bezig bent met een dieet waarbij je calorieën in de gaten houdt is het handig dit bij te houden. Zolang je niet over het aantal calorieën heen gaat, zal het niet veel kwaad aanrichten. Een bier drinken tijdens een koolhydraatarm dieet wordt afgeraden door het hoge aantal koolhydraten dat in bier zit. Het drinken van een bier zou kunnen bij sommige diëten. 

Het is beter om eraf te blijven tijdens het afvallen maar als je het soms niet kan weerstaan of als je tevreden bent over het gewichtsverlies dan is een biertje in mate niet echt een probleem. Kies dan wel voor een bier met weinig koolhydraten. Er wordt gezegd dat bier kan helpen bij afvallen als het in mate wordt gedronken. Uit studies is gebleken dat mensen die met mate drinken minder overgewicht hebben dan mensen die niets drinken. 

De calorieën in bier en de koolhydraten kunnen zorgen voor gewichtstoename wanneer je het drinkt in hoge mate. Ben je iemand die bier niet veel drinkt dan kan een bier niet veel doen aan gewichtstoename. Drink je bier geregeld dan zou je ook kunnen overstappen naar een light bier. Deze soort bieren bevatten minder calorieën en zijn dus voor een dieet idealer.

Een bier drinken heeft voor- en nadelen

Hoeveel bier mag ik drinken? Je wilt het weten voor je dieet. Zolang je de calorieën, suikers en koolhydraten in de gaten houdt kan soms een biertje geen kwaad. Zelfs niet als je afvallen wilt. Het beste is bier even niet te drinken maar dat geldt ook voor veel andere producten. 

Alles wat veel calorieën bevat is slecht voor een dieet. Echter heeft bier ook voordelen. Als je bier drinkt in plaats van bijvoorbeeld cola. Dan heb je te maken met minder suikers. 

In een bier zit iets meer dan een theelepel suiker. Ben je iemand die graag cola drinkt, dan kan je dit beter laten staan want deze heeft bijna zeven theelepels suiker. Een bier bevat veel vitaminen en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan jodium, magnesium, kalium en fosfor. Als je bier drinkt verhoogt dat de productie van gal. 

Dat kan je helpen bij de vertering van vettig eten. Het versnelt ook de spijsvertering. Bier drinken verkleint ook de kans op hart en vaatziekten. Het zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol. Als je bier drinkt dan heb je 40 tot 60 procent minder kans op een hartinfarct. 

Wist je dat bier een antioxidant bevat die goed is voor je huid. Het antioxidant is Ferulinezuur. Ferulinezuur kom je veel tegen in biersoorten. Het is een antioxidant dat de huid herstelt na zonschade. Als je in mate bier drinkt zal dit je beschermen tegen een beroerte. 

De reden hiervan is dat bier ervoor zorgt dat je bloed niet gaat klonteren. De calorieën en koolhydraten in bier zijn niet altijd goed, maar bier zorgt ook voor andere dingen in je lichaam. Zo is bier ook goed voor je bloeddruk. Wanneer je bier drinkt in mate dan houdt dat de bloeddruk goed onder controle. 

Bier kan ook voorkomen dat je diabetes krijgt wanneer je gewoon af en toe het drinkt. Iemand die bier drinkt heeft minder kans op alzheimer of dementie. In sommige gevallen verbetert het geheugen zelfs. Bier zorgt ook voor sterke botten. Een biertje is ook een goede dorstlesser. Bier bestaat 80% uit water. 

Wanneer je verkouden bent kan warm bier helpen. Warm bier bevordert je bloedsomloop, je ademhaling en het versterkt het immuunsysteem. Als je anderhalve liter bier per week zou drinken kan het maagzweren voorkomen. Het bier remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking kunnen veroorzaken aan de maagwand.

Bier drinken heeft zijn voor en nadelen. Een bier drinken tegen stress is mogelijk wanneer je dit af en toe doet. Het helpt tegen stress. Af en toe een biertje drinken kan nier en galstenen voorkomen met maar liefst 40 procent. Een glaasje bier in de avond kan zorgen voor een goede nachtrust.

Voor het afvallen moet je voorzichtig zijn wanneer je bier drinkt. Je let op calorieën in bier en kijkt naar het aantal bier dat je drinkt tijdens het dieet. Bier is niet slecht voor iemand. Wist je dat bier ook goed is voor haren. Het bevat mineralen en vitaminen die je haar meer volume geven. Af en toe een bierspoeling doet wonderen aan je haar.