Gezonde snacks heb je al in huis

Gezonde snacks heb je al in huis

Iedereen heeft wel eens zin een in snack. Je kunt dan het beste kiezen voor de gezonde snacks. Vooral als je bezig bent met een dieet is dat belangrijk want snacks en afvallen is soms moeilijk. Gezonde snacks kun je dan beste in huis halen. Wat zijn gezonde snacks? Dat zul je je waarschijnlijk afvragen. We zullen je alles vertellen over gezonde snacks en die je ook gerust kunt eten wanneer je bezig bent met afvallen. 

Wat zijn gezonde snacks?

Een snack is verleidelijk. In de meeste gevallen krijg je trek wanneer je honger hebt. Het is dan verleidelijk om iets lekkers uit de kast te halen. Vaak wordt er gegrepen naar koekjes, chocolade of chips. Je kunt dan beter iets nemen wat gezonder is. Zorg dat je gezonde snacks al in huis hebt. Als je dan trek krijgt kun je daar naar grijpen in plaats van de zoetigheid.

Een gezonde snack is in de meeste gevallen zonder suiker en met niet veel calorieën. Echter heb je soms zin in iets zoets. Af en toe is kan dat ook geen kwaad maar neem dan alternatieven. Wil je snacks en afvallen dan houd je vooral aan de gezonde snacks die we voor je benoemen. 

De gezonde snacks hebben vaak een hoge voedingswaarde maar bevatten geen lege calorieën. Een gezonde snack heeft vitamines, vezels, mineralen, eiwitten bijvoorbeeld. 

Cherrytomaten of Snoeptomaten

Een gezonde snack wanneer je honger hebt zijn cherrytomaten of snoeptomaten. Cherrytomaten of snoeptomaten zijn handig als tussendoortje maar ook sappig. Het is een gezonde snack die je gemakkelijk kunt eten als tussendoortje. Als je bezig bent met een dieet dan kun je cherrytomaten of snoeptomaten eten. Ze smaken zoet en bevatten de voedingsstoffen die je nodig hebt.

Worteltjes

Worteltjes zijn een gezonde snack. Als je denkt aan wat zijn gezonde snacks dan zijn wortels gezond en ook niet duur. Worteltjes krijg je al geraspt en kun je meteen eten. Ze zijn ook lekker mee te nemen wanneer je onderweg bent naar school of werk bijvoorbeeld. Een gezonde snack zoals worteltjes heb je al in huis. Worteltjes hebben ca. 33 kcal.

Een gemengde sla als snack

Als je thuis bent en je hebt zin in een lekkere snack kun je kiezen voor een gemengde sla. Gemengde sla bevat 13 kcal wanneer je 100 gr hebt. Dat zijn niet veel calorieën en het vult goed. Je hongergevoel op dat moment zal dan weg zijn. Je kunt er een lichte slasaus bij maken. 

Zoete aardbeien

Bij de vraag, wat zijn gezonde snacks kun je aardbeien er aan toevoegen. Vooral als je houdt van zoet kunnen aardbeien die zoetigheid overnemen. Aardbeien zijn zoet maar hebben niet veel calorieën. Je kunt deze zonder spijtgevoelens eten. Snacks en afvallen gaat dus gemakkelijk wanneer je aardbeien zou eten.

Bananen als snack

Een banaan tussendoor eten als snack is niet erg. Je moet er alleen niet teveel van eten. Je zou ook een bananenbrood kunnen maken voor als snack. Een bananenbrood kun je zo gezond maken als je zelf wilt. Het is lekker voor thuis maar ook als je onderweg bent naar je werk of school. Een bananenpannenkoek bereiden gaat makkelijk. Je hebt maar twee ingrediënten nodig. 

Een banaan en twee eieren. Je prakt de banaan en voegt de eieren toe. Je roert het tot een geheel. Eventueel kun je er iets van kaneelpoeder bij doen, maar zonder kaneel smaken ze net zo lekker. Even in een pan goudbruin bakken en klaar is je snack voor die dag. 

Neem popcorn in plaats van chips

Chips als snack is niet echt gezond. Voor als je bezig bent met afvallen. Je kunt dan beter popcorn pakken als snack omdat dat veel gezonder is. Popcorn is rijk aan ijzer en antioxidanten. Probeer de popcorn zelf te maken want die uit de winkel zijn meestal te zoet of zout en vaak is er boter aan toegevoegd. Snacks en afvallen gaat met popcorn beter dan met chips.

Rijstwafels belegd

Een lekkere snack die je kunt eten thuis of buitenshuis zijn rijstwafels. Je kunt aardbeien op de rijstwafel doen. De aardbeien zijn gezond maar wel zoet en op een rijstwafel smaakt het lekker. Een volledige snack en gezond. Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken op een rijstwafel. Een rijstwafel is ook lekker met pindakaas, kipfilet of smeerkaas. 

Snacks en afvallen. Wat zijn gezonde snacks?

Als je bezig bent met een dieet kan het lastig zijn om de gezonde snacks te kiezen. Er zijn snacks die je kunt eten en die het afvallen niet belemmeren. Afvallen moet leuk zijn en dan is snacken soms geoorloofd. Een frikandel of een donut kun je het beste links laten liggen. Snacks die je kunt eten zonder een slecht geweten zijn:

  • Hard gekookte eieren
  • Pure chocolade (met amandelen)
  • Bleekselderij met een beetje roomkaas
  • Een stukje fruit
  • Cherrytomaatjes (met mozzarella)
  • Olijven zijn gezond
  • Haring (met uitjes)
  • Worteltjes
  • Ingeblikte zalm

Dit zijn een aantal gezonde snacks die je gemakkelijk kunt eten tijdens het afvallen. Zo zijn er nog meer snacks die mogen. Als je van chocolade houdt pak dan geen witte of melkchocolade, deze bevatten veel suikers en zijn slecht voor je dieet. Als je zin krijgt in chocolade kies dan voor pure chocolade.

Een gemengde sla is ook geen probleem wanneer je bezig bent met afvallen. Denk bij alles wat je neemt als snack dat er niet te veel suikers in zit. Een gezonde snack bestaat uit weinig suikers. Als je afvalt kijk je ook naar de kcal van het product. Tonijn op water mag je ook eten als je op dieet bent.

Griekse yoghurt met vers fruit 

Heb je zin in een snack dat je snel kunt eten dan is het Griekse yoghurt. Je kunt bij de yoghurt stukjes fruit doen. Bijvoorbeeld aardbeien of appel is er lekker in. Het is gezond en de lekkere trek is snel weg. In Griekse yoghurt kun je bijna alle soorten fruit toevoegen. Vind je Griekse yoghurt niet lekker, dan kun je ook naturel yoghurt nemen.