Herfstbiertjes, welke kennen we er in Nederland?

Herfstbiertjes, welke kennen we er in Nederland?

We hebben te maken met koude, natte en bewolkte dagen. De zomer is voorbij. Het is echt de tijd voor een lekker herfstbier. Geen zoet en fruitig bier, maar een donker biertje met deze koudere dagen. Niet meer lekker op een terrasje zitten wil zeggen dat je niet mag genieten van een bier in de wintertijd. Een herfstbier is dan het lekkerste biertje dat je kunt drinken. In Nederland heb je verschillende soorten. Wil je meer weten over herfstbier soorten? Lees gewoon verder en we zullen je de lekkerste soorten benoemen.

Grolsch herfstbok, een echte klassieker

De Grolsche herfstbok is een traditioneel herfstbier. De herfstbok is een rijk ondergistend en gebrouwen seizoensbier. De Grolsch herfstbok heeft een aangename en zoete smaak. Wanneer je een Grolsch herfstbok drinkt dan gaat de aandacht naar de aroma van karamel. Je proeft subtiel de smaken van zoete kaneel, bosbessen en rozijnen in dit herfstbiertje. Het herfstbier is robijnrood en heeft een schuimkraag van mokka.

Een Grolsch herfstbok is lekker bij een oer-Hollandse stamppotten of stoofpotten. Bij een stukje pure chocolade zal dit herfstbier heerlijk smaken. Houd je van wildschotels dan is een het Grolsche herfstbiertje een goede keuze.

De Amstel Bock

De Amstel Bock is een stevig herfstbiertje. Het bier heeft een milde en zoete smaak en heeft de geur van karamel en donker fruit. Het herfstbier is gebrouwen met speciale donkere moutsoorten. De Amstel Bock heeft een herfstachtige tint. Het herfstbier heeft een alcoholpercentage van 7 procent is laaggegist.

Festbier is een perfect herfstbiertje voor elk feestje

Festbier is een herfstbier dat goed doordrinkbaar is. Een ideaal goudkleurig bier dat je kunt drinken op elk feestje waar je bent. Het is de moderne versie van het oktoberfestbier. Het Festbier heeft een volle smaak. Een lange nacht feesten kan gemakkelijk wanneer je een Festbier drinkt. 

Een Weizenbock

Een Weizenbock is een zwaar herfstbier die een frisse smaak heeft van weizen. De Weizenbock is een herfstbiertje met een sterk karakter. De Davo Weizenbock heeft een goede balans in smaken zoals banaan, kandij en rozijnen. In de Weihenstephaner Vitus proef je de krachtige smaken van abrikoos en banaan. Subtiel is dit aangevuld met kruidnagel.

Het herfstbier Van Moll Opgebokt 

Dit herfstbiertje is een doppelbock biersoort. Het alcoholpercentage in dit herfstbier is 7,5 procent. Het herfstbier wordt gebrouwen met Münchener mout en drie karamelmout variëteiten. Je proeft een subtiele smaak van chocolademout in de Van Moll Opgebokt. Het herfstbiertje wordt op een subtiele manier gehopt met tettnang, east kent golding, centennial en cascade hop. Van Moll Opgefokt is een Nederlands evenwichtig herfstbiertje met bomvol smaak.

Het Nederlandse Bok & Poot herfstbiertje

Het Bok & Poot is een biersoort dat smaakt naar bokkenpootjes. Het is een echt bockbier met een alcoholpercentage van 6.3 procent. Het bier wordt gebrouwen in Bodegraven. Je proeft de smaken van merinque, chocolade en amandel in het herfstbiertje Bok & Poot.

St. Christoffel Bock, een dubbelbock herfstbiertje

De St. Christoffel Bock is een van de beste dubbelbock bieren van Nederland. Het herfstbiertje kun je gemakkelijk doordrinken. Het bier wordt gebrouwen in Roermond en het alcoholpercentage is 7.8 procent. Het bier is donkerbruin en heeft een subtiele rode gloed met een frisse schuimkraag. Bij elke slok ervaar je de zachte smaken van koffie en pure chocolade. Een lekker herfstbier voor in de koude dagen.

Het Texels Bockbier

Het Texels Bockbier is een krachtig Nederlands herfstbier. Het bier heeft genoeg smaken en heeft de kleuren van de herfst. Je proeft in dit herfstbiertje zoete smaken. In het Texels Bockbier zit 7.0 procent alcohol. Het bier lekker om te drinken wanneer je alleen bent of in gezelschap. Heerlijk bij een etentje of gewoon bij het lezen van een boek.

De La Trappe Dubbel

La Trappe Dubbel kun je het hele jaar door goed drinken. Echter in de koudere maanden drinkt zich dit herfstbier zich lekkerder weg. De La Trappe Dubbel is een herfstbier die gebrouwen is uit honing, gedroogd fruit en dadel. Het alcoholpercentage in de La Trappe Dubbel is 7.0 procent. 

Het bier is het lekkerst wanneer je het drinkt voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Het herfstbier La Trappe Dubbel is ook onmisbaar bij een haardvuur of barbecue. De La Trappe Dubbel is een herfstbier dat al meerdere prijzen heeft gewonnen.

De Oedipus Mannenliefde

De Oedipus Mannenliefde is een herfstbiertje die heerlijk is op elke warme nazomer of herfstdag. Het alcoholpercentage in de Oedipus Mannenliefde is 6.0 procent. Het is een herfstbiertje dat gebrouwen is met veel citrus. Dit herfstbier smaakt fris en fruitig en is gemaakt voor iedereen die liefde nodig heeft. Een heerlijk biertje voor elk terrasmoment met vrienden.

De Westmalle Tripel

De Westmalle Tripel is een herfstbier die heerlijk is om te drinken net voordat je gaat slapen, maar ook in een goed gezelschap of bij een haardvuurtje. Het is een zwaar herfstbier want heeft een alcoholpercentage van maar liefst 9.5 procent. Het is een elegant herfstbiertje. De smaken in de Westmalle Tripel variëren van fruitig tot kruidige smaaktonen.

Jopen Johannieter, een dubbelbock herfstbiertje

De Jopen Johannieter is een gewaardeerd dubbelbock herfstbier. Je proeft de sterke aroma’s van mokka, chocolade, koffie, drop, karamel, donker fruit, konfijt fruit en rozijnen. Dat maakt de Jopen Johannieter tot een rijk en smaakvol herfstbiertje dat complex is gebrouwen.  Het is een bovengistend bier met een alcoholpercentage van 9.0 procent. Het herfstbiertje is heerlijk om te drinken bij een haardvuur of in goed gezelschap. 

Het smaakt ook lekker wanneer je alleen bent. Bijvoorbeeld bij een film of een goed boek. De Jopen Johannieter is ook een herfstbiertje die je kunt drinken voor het slapen gaan. De Jopen Johannieter smaakt goed bij gekruide gerechten en vleesgerechten. Je kunt dit dubbelbock herfstbier ook goed drinken bij belegen en pittige kaassoorten. 

Houd je van desserts? Dan past de Jopen Johannieter het beste bij zoete desserts. De smaak van het herfstbiertje Jopen Johannieter is vol en zoet. Het heeft een goede balans in moutig, bitter, fruitig en kruidig. Het bier biedt je een prikkelend mondgevoel.