wil jij toch nog genieten van een alcoholische versnapering zonder je schuldig te voelen?

Wil jij toch nog genieten van een alcoholische versnapering zonder je schuldig te voelen?

Tegenwoordig zijn er verschillende redenen waarom mensen geen alcoholische drankjes kunnen drinken. Dit kan liggen aan vervelende ervaringen met alcohol, omdat het niet lekker wordt gevonden, vanwege religieuze redenen en veel meer andere redenen. De keuze om alcohol te vermijden, is geheel persoonlijk. Toch kan het voorkomen dat er op bepaalde momenten naar een alcoholisch drankje gesnakt wordt. Wil jij op deze momenten kunnen genieten van een alcoholische versnaperingen zonder een schuldgevoel te krijgen? In dit artikel zullen wij een aantal goede alternatieven aanbieden. Lees snel verder!

Mocktails en alcoholvrije bier

Een grote reden om geen alcohol te consumeren, ligt bij het feit dat een alcoholisch drankje veel calorieën bevat. Op het moment dat het drinken van alcoholische drankjes volledig afgebouwd is, kan het zijn dat er op zijn tijd toch een alcoholisch drankje wordt gelust. Om je calorie inname te kunnen beperken, kan er voor een alcoholvrije cocktail gekozen worden. Dit zijn mixdrankjes die geen alcohol bevatten, maar juist zijn gemaakt op basis van: frisdranken, siropen, vruchten en andere alcoholvrije ingrediënten. Mocht je op een terras aan het chillen zijn, dan zullen deze drankjes vaak ‘mocktails’ genoemd worden, omdat ze bijna identiek zijn aan ‘the real deal’. Een ander heerlijk alcoholvrij drankje waar je voor kunt kiezen, is alcoholvrij bier. En geen zorgen, want alle grote fabrieken zoals Amstel, Grolsch, Heineken, Braxzz, Alternativa en Le Petit Beret hebben alcoholvrije bier in hun assortiment.

Alcoholvrije wijn en champagne

Uiteraard zijn er ook gelegenheden waarbij het de norm is dat er alcohol wordt gedronken. Denk maar aan verjaardagen, feestdagen of andere bijzondere vieringen. Ook bij dit soort gelegenheden kun je een alcoholisch drankje drinken zonder je schuldig te voelen. Zo kan er gekozen worden voor een heerlijke glas alcoholvrije wijn. Alle rosé, rode- en witte wijn liefhebbers kunnen genieten van alcoholvrije wijn, omdat bijna alle wijn varianten ook in een alcoholvrije versie verkrijgbaar zijn. Moet er geproost worden? En wil of kan je geen champagne consumeren? Ook dan is er de mogelijkheid om voor alcoholvrije champagne te kiezen. Op deze manier kun je gewoon verantwoord drinken en een schuldgevoel vermijden. 

Kortom, er kunnen verschillende redenen zijn waarom het drinken van alcohol vermeden wordt. Om ervoor te zorgen dat je toch een drankje kunt  zonder je schuldig te voelen, kan er voor een alcoholvrije cocktail, bier, wijn of champagne gekozen worden.