Lekker en gezond eten in de buurt van Leiden

Lekker en gezond eten in de buurt van Leiden

Ben je in Leiden en wordt het weer eens tijd om voor de inwendige mens te zorgen? Wil je het echter lekker, maar bovenal gezond houden? Dan zou je natuurlijk het best naar een restaurant of cafe willen waar er lekker en gezond eten te verkrijgen is. In deze blog enkele Leidse plekken nader toegelicht waar je terecht kunt voor de heerlijkste gezonde gerechten.

Soups and salads

De eerste gezonde Leidse ‘hotspot’ waar je terecht kunt is Soups and Salads. Zoals de naam je al doet vermoeden kun je hier terecht voor verse soepen, smakelijke salades, lekker belegde broodjes en uiteraard ook gezonde smoothies. Je kunt hier je eten halen en er direct mee weg. Het is dus niet de bedoeling, dat er aldaar wordt gegeten. Wekelijks is er een nieuwe soepkaart waardoor het voor bezoekers elke keer weer spannend is om te weten welke soep op de kaart voorkomt. Ben je thuis misschien voor de fun een gokje aan het wagen op een van de online casino777 gokkasten, heb je nog niet gekookt en reuze honger? Geen probleem, Soups and salads doet ook aan thuisbezorgen.

Mix & Fix

Naast Soups and salads is Mix en Fix ook bijzonder populair onder personen die de voorkeur geven aan gezond eten. Hier tref je vooral de vegetariërs en veganisten. Het restaurant heeft namelijk de heerlijkste vegetarische en veganistische gerechten beschikbaar, speciaal voor deze doelgroep. Je kunt er ook terecht voor lekkere warme soepjes, gezonde salades of je kunt zelf een burger samenstellen. De mogelijkheid bestaat in dit restaurant om ter plekke je maaltijd te nuttigen, maar je kunt het ook meenemen en in je eigen omgeving van genieten.

Vet Gezond

De naam van dit restaurant klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar dat is het absoluut niet. Vet Gezond is het volgend restaurant waar je terecht kunt voor super gezonde gerechten. Je zult merken dat in dit restaurant een menu vol gezonde variaties op junkfood te bieden heeft. Vet Gezond bevindt zich in de buurt van station Leiden Lammenschans en is derhalve de plek bij uitstek waar je kunt dineren voor je een trein pakken moet. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke portie kipsalon, die veel weg heeft van een portie kapsalon.

Lekker en gezond eten in de buurt van Leiden

Eazie

Een ander bekend restaurant in Leiden waar je terecht kunt voor gezonde gerechten is Eazie. Hier worden er diverse verse en gezonde wokmaaltijden aan de man gebracht. Je kunt hier ook terecht voor salades, wraps en overheerlijke smoothies. Het restaurant biedt je de mogelijkheid om je maaltijd ter plekke te nuttigen, maar de mogelijkheid bestaat ook om het af te halen en naar huis mee te nemen. Het hangt dus helemaal van jou af of je al dan niet in het restaurant wil dineren.

Een keuze maken

Dit is slechts een kleine greep van de vele plekken in Leiden waar je terecht kunt voor gezonde maaltijden. Het hangt helemaal van jou af waar je een bezoekje aan brengt. Wil je een combinatie van junk food en gezonde voeding, een soep of vegetarisch eten? Hiervoor kun je gerust terecht bij een van deze Leidse restaurants.