Leukste cafés voor gameliefhebbers in Amsterdam

Leukste cafés voor gameliefhebbers in Amsterdam

Ben je een spelletjesfanaat? Dan heb je ongetwijfeld thuis al uren doorgebracht met het spelen van Scrabble of 7 Wonders en misschien wel zelfs meer gewaagde games zoals Texas Hold ‘Em of Blackjack. Tijdens die game-avonden draait het om het winnen van die spellen, het samen zijn met vrienden en het beleven van een onvergetelijke tijd. 

Maar wist je dat je die avonden naar een nog hoger level kunt tillen door je spelavonden te organiseren in een van deze wonderbaarlijke cafés in Amsterdam? Deze bars voorzien niet alleen een uitgebreid aanbod aan diverse spannende spellen, maar bieden je ook hemelse dranken, verrukkelijke gerechten en een vermakelijke sfeer aan. Ontdek daarom dus eens onze top 5 van leukste cafés voor gameliefhebbers in Amsterdam en plan alvast je volgende game-avond met je vrienden. 

Het walhalla voor gameliefhebbers

Als er een café is dat je zeker op je lijstje moet zetten, dan is het ongetwijfeld een van de drie TonTonClub bars in Amsterdam. De TonTonClub zweert al jarenlang bij hun motto: ‘het speelparadijs voor volwassenen’. Dat motto wordt direct duidelijk vanaf het moment dat je een van de cafés binnenstapt. Gaande van Streetfighter tot shooter-spellen en van FIFA games tot de bordspellen. Je vindt het er allemaal! Dat TonTonClub enorm geliefd is bij gamers, blijkt uit de steeds volgeboekte agenda. Het is dus aan te raden om te reserveren voordat je afzakt naar de TonTonClub aan de Polonceaukade 27, in de Sint Annendwarsstraat 6 en in de Jan Evertsenstraat 747. Zo ben je er 100% zeker van dat je van je favoriete spellen kunt genieten, net zoals van de delicieuze wereldkeuken, overheerlijke cocktails en speciale bieren. Wil je er een echte spellen -en kroegentocht door Nederland van maken? Combineer dan de drie TonTonClub bars met de Target Lasergame in Groningen, The Boardroom in Haarlem en Spellenhuis in Den Haag.

Ga voor traditionele spellen in Café Bosco

Ben je een fan van de meer traditionele spellen zoals Kolonisten van Catan, Cards Against Humanity en Schaken? Breng dan een bezoekje aan Café Bosco, dat gelegen is in de Eerste Constantijn Huygensstraat 7h. Ze hebben namelijk meer dan vijftig spellen voor je klaarstaan en organiseren zelfs elke woensdagavond een spelavond. Hierdoor kom je als gameliefhebber echt aan je trekken, zeker als je een voorliefde hebt voor verfrissende bieren, onmiskenbare borrelhapjes en huisgemaakte hamburgers.

Ga voor traditionele spellen in Café Bosco

Laat 2 Klaveren niet aan je voorbijgaan

Als je een echte gamefan bent, dan moet je eens naar 2 Klaveren in de Clercqstraat 136 gaan. Je kunt daar namelijk al meer dan twintig jaar terecht voor zowel traditionele boardgames, als meer recentere. Gaande van Bridge tot een spelletje Monopoly en van Hartenjagen tot Risk, je vindt het allemaal bij 2 Klaveren, waar verscheidene schaakborden en damborden op je te wachten staan. Wil je er een echt spannende game-avond van maken? Dan kan dit absoluut in 2 Klaveren want zij bieden namelijk ook kaartspellen aan, inclusief het 21 kaart spel, waarbij je zowel in de online als het fysieke spel zo dicht mogelijk bij een totaal van 21 punten moet komen, Poker en Baccarat. Last but not least, je kunt bij 2 Klaveren ook genieten van een geweldige en gezellige sfeer, een zonnig terras en smakelijke gerechten en dranken zoals frietjes, hamburgers en huisgemaakte cocktails.

Café de Wetering zorgt voor de meest knusse game-avond

Wil je je game-avond ultra gezellig maken? Ga dan langs in Café de Wetering in de Weteringstraat 37, zeker tijdens de koude winterdagen. Dit café straalt dan namelijk een zeer warme, knusse en gezellige sfeer uit en als je geluk hebt, dan staat er een brandend haardvuur op je te wachten. Natuurlijk kun je ook tijdens de warmere dagen genieten van Stratego, Risken of Dammen. Dus of je nu Café de Wetering binnenstapt om de koude dagen warmer te maken met leuke bordspellen en een lekkere warme chocolademelk, of om verkoeling te zoeken met een fris pintje en een kaartspel, je beleeft altijd een gezellige tijd.

Café de Wetering zorgt voor de meest knusse game-avond

Ranked eSports Bar is het paradijs voor sportliefhebbers

We sluiten deze top 5 af met de eerste eSports bar in Nederland, Ranked eSports Bar. Dit is dé place-to-be voor liefhebbers van een van de meest gaming/sporthypes van het moment. In dit café neem je het tijdens spannende eSport games op tegen andere deelnemers via computers en gameconsoles. Ook als je meer te vinden bent voor retrospellen of bordspellen, moet je zeker de eSports binnenstappen. Vergeet ook vooral niet om de heerlijke hamburgers, nacho’s, hotdogs en popcorn met diverse smaken te bestellen om je avond compleet te maken. Begeef je dus naar de Valkenburgerstraat 8.

Spelplezier tot in de vroege uurtjes 

Natuurlijk zijn er in Amsterdam nog meer plezante cafés voor gamers zoals Plan B in de Overtoom 2019, schaakcafé Het Hok in de Lange Leidsedwarsstraat 134 en Café Kost­verloren aan de Tweede Kostverlorenkade 70. Ruil dus zeker eens je woonkamer in voor een van deze bars tijdens je volgende spelavond.

Spelplezier tot in de vroege uurtjes