De meest gegeten lunchgerechten in Nederland

De meest gegeten lunchgerechten in Nederland

Ieder mens eet gemiddeld drie keer per dag. Het ontbijt eet je in de ochtend, de lunch in de middag en het diner in de avond. Als je gaat lunchen heb je de keuze uit verschillende lunchgerechten. Er zijn tal van mogelijkheden die je kunt bedenken voor je lunch. Wil je weten welke lunchgerechten het meest worden gegeten in Nederland? We zetten de meest gegeten lunchgerechten van eigen land op een rij.

Wat is een lunch?

Een lunch heeft dezelfde samenstelling als een ontbijt. Bij de lunch heb je de mogelijk om meer groente te eten. Een lunch zorgt ervoor dat je 30% van je energiebehoefte per dag hebt. Een lunch kun je zelf thuis maken. Eet je buitenshuis dan kun je uit eten lunch. De lunch kun je zo groot maken als je zelf wilt. De producten van de lunch kun je thuis zelf bepalen. 

In een goede lunch zit fruit, brood of kaas bijvoorbeeld. Je kunt ook iets hartigs nemen bij de lunch. Denk hierbij aan een broodje met vlees e.d. Bij een lunch hoort een bijzonder drankje. Thee en koffie worden ook veel gedronken bij een lunchgerecht in Nederland. Een gezonde lunch vult en geeft je genoeg energie weer voor de rest van de dag. De neiging naar tussendoortjes wordt minder maar ook voorkom je een energiedip ermee.

Een sandwich met kipfilet

In een lunch past een sandwich met kipfilet. Je kunt dit combineren met brood, Hollandse sla, tomaten. Kies bruinbrood voor de sandwich. Je kunt ook avocado gebruiken voor je sandwich als je er van houdt. Als je gaat uit eten lunch wordt dit ook bij restaurants geserveerd.

Een tosti croque monsieur

Een tosti croque monsieur is een lunchgerecht dat bij veel restaurants wordt gegeven als lunch. Het is een simpel gerecht dat lekker smaakt. De tosti croque monsieur bestaat uit wit brood, franse mosterd, een beetje zachte marg§arine of boter, gekookte ham en kaas. Het is een lunchgerecht die populair is als lunchgerecht.

Eet een boerenomelet bij je lunch

Een boerenomelet is een stevige lunch. Ga je uit eten lunch en je kiest voor een boerenomelet dan krijg je een ei dat geklopt wordt met melk of water. Er kan bij het ei prei, champignons, paprika toegevoegd worden. In een boerenomelet mogen ham en kaas zitten. De boerenomelet komt meestal als lunch met bruinbrood. Een boerenomelet vult goed en geeft je energie.

Een broodje kroket of frikandel voor de lunch

Een broodje kroket of frikandel wordt voor de lunch gegeten. Het kan ook een kroket of frikandel zijn uit de muur. Ga je ergens uit eten lunch dan krijg je een broodje kroket of frikandel met een beetje salade. Dat kan gemakkelijk gegeten worden tijdens de lunch. Het is snel klaar en niet ingewikkeld.

Muesli met fruit

Er zijn mensen die vinden muesli met fruit tijdens de lunch lekker. Als je thuis bent kun je dit simpel maken. Het vult goed en je krijgt er energie van. In de muesli voeg je vers fruit toe. Je kunt ook yoghurt toevoegen of melk. Muesli is populair bij de mensen wanneer ze een lunchgerecht willen.

Een salade

Lunchen doe je als je op het werk bent of thuis. Je gaat uit eten lunch omdat je bent aan het shoppen. De meeste mensen willen snel lunchen omdat ze niet veel tijd hebben. Een lunch moet simpel zijn en gemakkelijk te maken. Een salade is een ideaal lunchgerecht en ook nog eens gezond. 

In een restaurant kun je kiezen uit verschillende salades. Je kunt kiezen voor een kipsalade bijvoorbeeld, maar ook andere salades zijn favoriet bij de mensen als lunchgerecht. 

Een broodje met kaas of ander beleg

Als lunch wordt er veel brood gegeten. Dat kan met allerlei soorten beleg. Een broodje als lunch neemt niet veel tijd in beslag. Je kunt kiezen voor een broodje kaas, ham of ander beleg. Dat kun je thuis eten maar ook in een restaurant. Je lunch hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een broodmaaltijd als lunch is mogelijk in een restaurant.

Fruit 

Mensen hebben in de middag soms geen tijd. Ze zijn aan het werk of hebben thuis het druk. Dan blijft er voor de lunch minder tijd over. Veel mensen eten in de middag fruit. Dat is gezond maar ook gemakkelijk. In een restaurant kun je kiezen voor een lunch waarbij je ook fruit krijgt. Bij sommige lunchgerechten kun je ook kiezen voor gezond fruit.

Pannenkoeken als lunch

Een pannenkoek is snel gemaakt. Je kunt een pannenkoek bakken of je eet deze in een restaurant. Voor een lunch is een pannenkoek niet slecht. Je zult er zeker energie van krijgen. Dat kan handig zijn wanneer je werkt. Een pannenkoek geeft je weer een nieuwe boost aan energie. Voor een pannenkoek heb je een pan nodig, boter, zout, meel, melk en eieren. Je kunt voor de smaak ook vanillesuiker erbij doen. 

Een panini eten als lunchgerecht

Een panini is een plat broodje die gevuld is met ingrediënten. Het is snel gemaakt en kun je combineren zoals je wilt. Een panini is in bijna ieder restaurant terug te vinden. Je kunt een panini eten zoals je wilt. Een panini wordt gemaakt in een grill.

Eet een wrap tijdens de lunch

Een gezonde lunch is altijd goed. Je kunt dan kiezen voor een eiwitrijke lunch zoals een wrap. Je kunt een wrap eten met kip of met vlees. Het vult goed en je energiepeil is weer omhoog. En omdat je een eiwitrijke lunch hebt zal dit ook goed zijn voor je spieren. In een wrap zit kip of vlees maar ook groente. Meer heb je niet nodig om te zorgen dat je goed gegeten hebt.

Roerei met brood

Lunchen is belangrijk omdat je weer energie krijgt. Je kunt kiezen voor een roerei bij sommige restaurants. Het roerei kun je eten met brood. Ieder restaurant maakt het op zijn eigen manier. Het kan met spekjes erin of ui. Het smaakt lekker en het vult goed. Een simpel lunchgerecht met smaak.