Geef een luxe hotelgevoel aan je slaapkamer met deze tips!

Geef een luxe hotelgevoel aan je slaapkamer met deze tips!

Op onze blog kon je al eens een artikel vinden met daarin allerlei voordelen van een hotel, waaronder de fijne hotelkamer. De meeste mensen slapen vaak goed in een hotel en dat heeft met een aantal dingen te maken, waaronder het fijne bed en het luxe gevoel dat het geeft. Maar waarom zou je niet zelf een luxe hotelgevoel geven aan je eigen slaapkamer? Hoe je dit kunt doen, lees hieronder de tips.

Kies voor een comfortabel bed

In een hotelkamer is vaak een groot en fijn bed aanwezig en voor de meeste mensen ligt het bed comfortabel zodat je tijdens je overnachting heerlijk kunt genieten van een goede nachtrust. Het matras is vaak van een goede kwaliteit en wil je echt een hotelgevoel creëren in je eigen slaapkamer, zorg dan dat je allereerst investeert in een goed matras. 

Er zijn veel verschillende soorten matrassen te koop, van zacht tot aan hard en alles ertussenin. Uiteraard is een fijn matras erg persoonlijk en zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht. Hou bijvoorbeeld altijd rekening met je slaaphouding, je eigen lichaamstemperatuur, eventuele lichamelijke klachten en je kunt kijken wat op dit moment het beste matras is. Omdat een goed matras vaak best een investering is, is het slim om het matras goed uit te testen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om voor een periode een matras gratis te testen, zo doe je in ieder geval geen miskoop!

Koop luxe beddengoed

Een hotelbed heeft vaak de heerlijkste dekbedden en lakens die zijdezacht zijn. Een bed in een hotelkamer straalt één en al comfort uit en het is vrij simpel om dit thuis te realiseren. Zorg dat je luxe bedlinnen koopt van een goede kwaliteit. Daarnaast is het mooi om naast twee grote hoofdkussen een aantal kleinere kussens op het bed te leggen. En voor een echt luxe hotelgevoel leg je nog een sprei over het voeteneind van het bed. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een hotelkamer is altijd netjes en opgeruimd, een hotelkamer straalt altijd veel rust uit. Het is daarom belangrijk om je slaapkamer netjes te houden en dit kun je doen door voldoende opbergruimte te creëren. Door voldoende opbergruimte in de slaapkamer te hebben kun je alles wat je liever niet in het zicht hebt wegwerken zodat het geheel netjes blijft. 

Creëer extra sfeer met mooie verlichting

Uiteraard mag mooie verlichting ook niet ontbreken in een slaapkamer die een hotelgevoel moet uitstralen. Vaak is een hotelkamer symmetrisch ingericht en dit effect kun je bijvoorbeeld versterken door aan beide kanten van het bed mooie tafellampen neer te zetten. Of wat dacht je van mooie wandlampjes boven het bed? Met het toevoegen van verlichting kun je heel makkelijk meer sfeer toevoegen. 

Maak het af met accessoires

Ook een hotelkamer heeft vaak wel een aantal accessoires, vergeet dit dus ook zeker niet toe te voegen aan je slaapkamer. Accessoires die je vaak ziet in een hotelkamer zijn bijvoorbeeld een spiegel, een kunstwerk, een opvallende lamp of een grote vaas. Hou het vooral simpel en zet niet te veel ditjes en datjes in de slaapkamer,  juist een paar grote accessoires geeft een ultiem luxe gevoel aan je slaapkamer. 

Met het opvolgen van deze tips kun jij vrij simpel je slaapkamer omtoveren tot een luxe hotelkamer waar je heerlijk kunt wegdromen.