Uitpakken met Kerst: het XL Kerstpakket

Uitpakken met Kerst: het XL Kerstpakket

Het is bijna zover! Kerstmis staat voor de deur. Heb jij al aan de kerstpakketten voor je werknemers gedacht? Het is een ware traditie die zeker gewaardeerd wordt op de werkvloer. Helemaal wanneer er goed over het kerstpakket is nagedacht. Een persoonlijk pakket in de kleuren van het bedrijf, met een aardigheidje erbij, is een goed begin. Wil je je waardering eens goed uitspreken? Kies dan voor kerstpakketten XL. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om extra grote, goed gevulde pakketten waar iedereen van zal genieten.

Traditioneel eindejaarscadeau

Wist je dat het geven van een kerstpakket een eeuwenoude traditie is? Het stamt al uit de negentiende eeuw, waarbij boeren aan voorbijgangers die de familie een mooie Kerst kwamen wensen wat te eten en drinken gaven. Ook gaven zij hun personeel vaak een mand met etenswaren mee als zij voor de feestdagen naar huis gingen. Andere ambachtslieden (smeden bijvoorbeeld, maar ook de schoenmaker en de bakker) namen dit over en gaven omstreeks de feestdagen ook een pakketje met lekkernijen mee aan het personeel. En zo werd er een mooie traditie geboren.

Bijzondere etenswaren

In die tijd bestond het kerstpakket dus vooral uit streekwaren. Tegenwoordig zien we steeds meer pakketten met bijzondere etenswaren en speciaal bier in plaats van wijn en een kerststol. Het gaat niet per se om hoe exotisch de inhoud is, maar wel om hoe leuk en bruikbaar de samenstelling is van het pakket. Natuurlijk wordt een product wat iets minder bekend is ook zeker gewaardeerd. Al is het maar omdat het de nieuwsgierigheid heeft gewekt van de ontvanger.

Klein pakket of toch groot

Een kerstpakket hoeft niet groot te zijn, als er maar goed over is nagedacht. Een standaard flesje wijn is leuk, maar niet bijzonder. Wil je echt uitpakken en je waardering uitspreken voor het geleverde werk van het afgelopen jaar? Kies dan voor het XL kerstpakket. Een dergelijk goed gevuld kerstpakket is heel geschikt als je veel werknemers hebt met gezinnen. In een dergelijk pakket zit namelijk van alles en nog wat voor de kinderen en de volwassenen. Bovendien is het uitpakken van zo een pakket een feestje.

Tips voor een XL-pakket

Een goed gevuld XL kerstpakket bestaat uit veel producten. Vaak tussen de 20 en 80 producten (uitzonderingen uiteraard daargelaten). Dat is heel veel. Zorg ervoor dat de producten in het pakket qua kleuren op elkaar zijn afgestemd. Het grote voordeel daarvan is dat, ondanks de veelheid aan producten, het toch een geheel blijft. Aanbieders van kerstpakketten zorgen er vaak voor dat pakketten er op die manier appetijtelijk en harmonieus uitzien. Zo zijn er pakketten in chique zwart met goud, maar ook vrolijk rood, blauw en oranje komen voor. Soms maken producenten speciale sleeves voor hun producten om deze zo een harmonieuze look te geven voor het kerstpakket. Naast een overkoepelende kleur is het aan te raden voor een thema te kiezen. Luxe kokkerellen bijvoorbeeld of een speciaal grill-pakket, compleet met een leuke pan of accessoires om mee aan de slag te gaan. De producten in een dergelijk pakket zijn allemaal op elkaar afgestemd. Of geef je liever een feestje in een prachtige doos? Want er zijn ook voldoende luxe, feest pakketten vol lekkers.

Geef een kerstpakketfeestje

Een XL pakket is niet altijd makkelijk mee naar huis te nemen. Zorg dus dat de werknemers weten dat je de XL-kerstpakketten gaat uitdelen, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Je zou het pakket aan huis kunnen laten bezorgen, maar zo een persoonlijke overhandiging is gewoon veel leuker – en gezelliger. Maak er daarom een speciaal moment van en geef een kerstpakketfeestje. Onder het genot van een hapje en een drankje sluiten jullie dan samen het jaar af. Vervolgens gaat iedereen met zijn feestelijke XL-pakket naar huis. Zorg er daarbij voor dat het pakket ook echt meegenomen kan worden door zelf grote shoppers om het pakket te doen. Bijvoorbeeld met een leuke boodschap erop of het logo van het bedrijf.

Het geven van een kerstpakket is altijd leuk. Je geeft namelijk een cadeau aan je werknemers en spreekt daarmee je waardering voor hen uit. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Maak het persoonlijk en pak uit met grote kerstpakketten van XL-formaat.