Waar komt het all-you-can-eat concept eigenlijk vandaan?

Waar komt het all-you-can-eat concept eigenlijk vandaan?

Het all-you-can-eat concept is een aantrekkelijk idee. Als consument weet je namelijk altijd wat je moet betalen voor je eten. De hoeveelheid die je eet bepaal je ook zelf. De kwaliteit en bediening van het eten zijn ook belangrijk. Hoe is het all-you-can-eat concept ontstaan? Hieronder kom je meer te weten over dit geweldig concept.

Hoe is het all you can eat ontstaan?

Het all-you-can-eat idee is bedacht in de Amerikaanse stad Las Vegas door Herb McDonald.  Herb McDonald is een entertainment en publiciteit manager. Herb McDonald kwam met het all you can eat idee in 1946. De mensen konden onbeperkt eten door dit buffet. In een latere periode werd het all you can eat idee overgenomen door casino’s in Las Vegas.

De all you can eat service wordt met verschillende internationale keukens verbonden. Nederland telt inmiddels over de 900 restaurants die het all-you-can-eat concept aanbieden. Het aantal van restaurants blijft groeien omdat het all you can eat idee goed aanslaat bij de gasten van de restaurants.

Hoe werkt het all-you-can-eat idee?

Het all you can eat idee is heel simpel. Voor een vaste prijs die redelijk laag is kun je eten wat je wilt. Je mag onbeperkt blijven eten en hoeft niet extra te betalen hiervoor. Het is een buffettafel waar je zelf jouw eten kunt opscheppen en waar je jouw drinken kunt halen. All you can eat kun je vergelijken met eet zoveel dat je kunt. Het is een groot succes omdat er veel mensen op af komen. 

Voor een scherpe prijs kun je goed eten. Een enkeling zal blijven eten maar in de realiteit valt dat reuze mee. De meeste mensen zullen gauw vol zitten. Je kunt bij een all-you-can-eat restaurant gewoon blijven zitten en rustig eten. Pauzeren tussen de maaltijden is geen enkel probleem bij dit concept all-you-can-eat buffet. Er zijn all you can eat restaurants die hanteren een tijd van 2 uur.

Wat is de strategie van de all-you-can-eat buffetten?

De restaurants hebben een uitgekiende strategie waardoor ze de winstmarges kunnen vergroten. Ze hebben het goedkope eten aantrekkelijk uitgestald op de zichtbaarste plekken in het restaurant. Het oog van de gasten zal daar direct op vallen. Wanneer je een duurder stukje vlees of vis wilt moet je naar het kookeiland gaan. Je staat hier vaak lang voor in de rij.

De drankjes zonder alcohol hoef je niet te betalen want horen in het all-you-can-eat bedrag. Het is ook een beetje de bedoeling van het all you can eat concept want doordat je meer cola gaat drinken zul je sneller vol zitten. Dat zorgt er weer voor dat je minder eten gaat halen. 

Fullservice restaurants die all-you-can-eat aanbieden

Er zijn consumenten die richten zich tegenwoordig op fullservice restaurants die ook het all-you-can-eat idee aanbieden. De belangstelling hiervoor wordt steeds groter. Je kunt dan bijvoorbeeld tapas zonder limiet eten. Het is een formule die goed loopt. Bij deze formule blijf je gewoon aan de tafel zitten en word je bediend. Je hoeft niet steeds het eten zelf te halen. Je kunt gezellig blijven kletsen. 

Een fullservice restaurant die het all-you-can-eat concept aanbiedt haalt vooral zijn verdiensten uit het drinken. Wanneer het glas leeg is zal een medewerker komen om te vragen of je een nieuw drankje wilt. Dat kan voor het restaurant voordelig zijn. Voor de consument is het voordeel dat het eten niet te duur is en je toch een gezellige avond uit hebt.

Voor een all-you-can-eat restaurant betekent massa = kassa

In een all-you-can-eat restaurant kun je onbeperkt genieten van eten. De meeste all-you-can-eat restaurants hanteren hiervoor een tijd van twee uur. Voor een restaurant betekent het massa is ook kassa. Er zijn all-you-can-eat restaurants die hebben meer als zeshonderd plaatsen. Het is in Nederland geen zeldzaamheid meer. 

Een goed all-you-can-eat restaurant kan met twee volle sessies op een avond goed verdienen door dit concept. De buik van de consument zal goed gevuld zijn van het eten. Dat geldt ook voor de kassa van het all-you-can-eat-restaurant.

All-you-can-eat bestaat uit verleidingen die zorgen voor een volle maag

Wanneer je frisdrank gaat drinken op een all-you-can-eat uitje zul je merken dat je sneller vol zit. Vooral als je begint met frisdrank voor het eten. Het drinken vult je maag en zorgt ervoor dat je minder kunt eten. Veel mensen lopen bij een all-you-can-eat avond langs de vullers. Je kunt dan denken aan patat, brood, drankjes en dergelijke. De kans dat je dit neemt is groter omdat het veel aangeboden wordt.

Als je langs het buffet loopt zul je ook de desserts zien. Je wilt ruimte vrijhouden voor een dessert. Het is een slim concept dat ervoor zorgt dat je snel vol zit. Is het voordeliger waarschijnlijk niet maar het blijft populair onder de mensen. Je hebt een gezellige avond voor een scherpe prijs. Het all-you-can-eat concept is een goed idee waar mensen plezier uithalen.

Is het concept all-you-can-eat gezond

Het losgaan in een all-you-can-eat restaurant is af te raden. Je krijgt verleiding na verleiding binnen dit concept. Wil je niet veel calorieën binnenkrijgen dan is het verstandig om niet veel sushi bijvoorbeeld te gaan eten. Vooral sushi op basis van rijst is geen goede optie dan. Rijst bevat namelijk veel calorieën en weinig vezels. De verleiding voor patat en desserts is bij een all-you-can-eat restaurant hoog omdat het goed wordt aangeboden.

Er wordt eten aangeboden die ook gezond zijn zoals salade en kip bijvoorbeeld. Vlees kun je ook met mate eten in een all-you-can-eat restaurant. Je volproppen met eten is nooit goed voor je gezondheid. Als je gezond wilt eten en naar een all-you-can-eat restaurant wilt gaan dan is dat zeker mogelijk. Er wordt veel aangeboden aan eten waardoor je ook goede keuzes kunt maken.

Wanneer je uit eten gaat met vrienden en je bent bezig met een dieet kun je aangeven dat je alleen gezonde dingen gaat eten. Tussen de keuze zitten gezonde opties waardoor jezelf je kunt houden aan het dieet. Je overleeft gemakkelijk een avond uitje all-you-can-eat.