Wat zijn tapas en hoe kun je daar optimaal van genieten?

Wat zijn tapas en hoe kun je daar optimaal van genieten?

Heb je al eens tapas gegeten? Weet je wat tapas is? Tapas zijn kleine hapjes die geserveerd worden bij veel restaurants. Tapas komt oorspronkelijk van Spanje. Het zijn kleine hapjes uit de Spaanse keuken. Tapas is leuk om te eten wanneer je samen met vrienden ergens gaat eten. Het is sfeervol en je eet het om te genieten. Hoe je er optimaal van kunt genieten zullen we je gauw vertellen.

Wat houdt tapas in?

Tapas komt oorspronkelijk uit Spanje. Het is een aperitiefhapje. In Spaanse cafés werd tapas geserveerd bij een besteld drankje. Tapas is ook eetlustopwekkend hapje. In Spanje wordt tapas gegeten voor het middageten en voor het avondeten. Het is een terugkerend ritueel en heeft een culinaire weerslag. Het zorgt voor een afwisselende levensstijl en brengt een gezellige sfeer. 

Er bestaan van tapas hapjes over de 100 soorten. De keuze in tapas is groot. Je kunt genieten van allerlei verschillende soorten hapjes. Tapas eten doe je als tussendoortje of als klein hapje bij een drankje. Dat is eigenlijke de bedoeling. Tegenwoordig wordt het ook gegeten als een avondmaal. Je kunt meerdere bestelrondes doen waardoor je ook genoeg gegeten hebt.

Hoe je het beste tapas kunt eten?

Wil je tapas eten? Het beste smaakt de tapas wanneer je een glaasje wijn of sherry drinkt. Echter wordt het nu ook bij andere drankjes gegeten. Het wordt zelfs gegeten als avondmaaltijd. Wanneer je gaat uit eten kun je tapas bestellen. Je krijgt dan allerlei verschillende hapjes op tafel waarvan je alleen of samen met familie of vrienden van kunt genieten. In sommige restaurants zijn de tapas zo groot dat je geen andere maaltijd meer nodig hebt. 

Een normaal avondmaal wordt dan overbodig. Tapas is ook lekker wanneer je geen grote honger hebt. De kleine hapjes zorgen voor dat extra genieten omdat je kunt kiezen uit diverse soorten tapas. Je kunt tapas gemakkelijk eten. Voor sommige hapjes heb je niet eens bestek nodig. Het zijn kleine hapjes die je direct kunt eten.

Tapas is een ideaal gerecht voor feestjes

Heb je een feestje? Weet je niet wat je wilt serveren? Je kunt op dat moment kiezen voor tapas. Mensen waarderen het tapas eten. Wanneer je tapas gaat serveren op jouw feestje zul je zeker succes hebben. Iedereen die op je feestje komt kan dan zelf kiezen wat die wil uit de diverse hapjes. Als de mensen tapas eten zul je merken dat de sfeer ook losser wordt van je feestje. 

Overal kun je kleine hapjes neerzetten voor je gasten. Bij mooi weer kun je ook tapas maken op de grill of op de barbecue. Wanneer je tapas serveert heeft het als voordeel dat het gemakkelijker is te maken dan een diner. Je gasten zullen de tapas in ieder geval waarderen en het zorgt voor een lossere sfeer. Het wordt door veel mensen zo ervaren.

Wat zijn klassieke tapas gerechten? 

Er bestaan meer als honderd tapas gerechten. De tapas die het meest worden gegeten zijn de klassiekers. Enkele voorbeelden van klassieke tapas gerechten zijn bijvoorbeeld tortilla’s. Dat zijn gebakken eierpannenkoeken. Zo kun je ook Pinchos bestellen. Dat zijn kleine belegde broodjes

Andere klassieke tapas gerechten die je kunt eten zijn Chorizo al vino, dat is worst in een wijn. De calamares zijn inktvisringen. Als je patatas bravas besteld zul je gebakken aardappelen krijgen. Tapas eten is niet alleen gezellig maar je kunt het zelf ook gemakkelijk klaarmaken. Er bestaan recepten van die je gewoon kunt gebruiken. Voor een feestje bij je thuis een ideale manier om je gasten tevreden te houden.

Hoe serveer je tapas?

Als je tapas eten gaat zul je merken dat deze voorgerechtjes worden geserveerd op serveer schaaltjes en kommen. Wanneer je zelf de tapas gaat maken kun je deze ook het beste serveren in kommetjes die gemaakt zijn van aardewerk. De kommen zijn ideaal omdat deze de tapas koud houden wanneer deze ook koud moeten blijven. De tapas gerechten die warm moeten blijven zullen dan ook warm worden gehouden in de kommen van aardewerk.

Het lekkerste smaakt tapas bij wijn of sherry. Echter kun je er ook voor kiezen om een ander drankje erbij te drinken. Wil je een tapas avond bij je thuis organiseren kun je het thema compleet maken door een soort lounge te maken van je tuin of woonkamer. Je kunt lage tafeltjes neerzetten bij de zetels of stoelen. De tapas kun je op de tafeltjes presenteren. 

Heb je geen laag tafeltje kun je er ook voor kiezen om op de grond te zitten. Je kunt hiervoor kussens gebruiken. Wil je de tapas avond compleet maken dan kun je nodige kaarsen neerzetten voor de sfeer. Je zult merken dat jouw gasten losser worden en dat de sfeer erdoor beter wordt. Een tapas avond is snel georganiseerd en zal een geslaagde avond worden.

Waarom is tapas eten leuk?

Als je tapas gaat eten zal dit afwisselend zijn. Je krijgt immers verschillende hapjes geserveerd als je in een restaurant gaat eten. Thuis zul je het zelf moeten maken. Veel mensen vinden tapas eten in een restaurant gezellig. Voor iedere gast is er een hapje die hij lekker vindt. Met tapas wordt er gezorgd voor de nodige variatie. Tapas kun je eten in een warme en koude variant. Je kunt zoete of zoute gerechten krijgen. 

Tapas eten wanneer je bezig bent met een dieet

Voor mensen die bezig zijn met een dieet is tapas ook een goede oplossing. De reden hiervan is omdat je kleine porties mag eten. Tapas zijn kleine gerechten. De gerechten zijn niet alleen klein maar ook nog eens gemaakt met verse ingrediënten. Als je bezig bent met afvallen dan kun je af en toe een tapas hapje nemen. 

Je hoeft dan niet bang te zijn dat je te veel eet. Je kunt lekker tapas gaan eten wanneer je een dieet volgt zonder je zorgen te maken dat je veel calorieën binnen krijgt. Je kunt de tapas hapjes uitzoeken die geen kwaad kunnen voor je dieet.