Zo laat je een kleine ruimte groter lijken

Zo laat je een kleine ruimte groter lijken

Is jouw binnenruimte beperkt, maar wil je er het beste van maken? Dan zijn alle tips over hoe je een ruimte groter kunt laten lijken welkom. Daarom geven wij je graag een aantal tips waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had!

Maak slim gebruik van schuine wanden

Heeft jouw ruimte een schuine wand of meerdere schuine wanden omdat het dak er direct boven zit? Dan boek je de meeste winst als je een dakkapel laat plaatsen. Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer natuurlijk daglicht binnen, maar tilt je dak letterlijk naar een hoger niveau, waardoor je meer beloopbare en bruikbare ruimte krijgt. Indien je een dakkapel overweegt, informeer dan bij een aantal betrouwbare partijen wat de mogelijkheden zijn. Voor een dakkapel in Friesland is Jansmaburdaard.nl bijvoorbeeld een goede partij.

Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren geven een ruimtelijker gevoel dan donkere kleuren. Denk aan wit, bleek groen of een zachte paarse kleur bijvoorbeeld. Dat geldt zowel voor de kleuren op de muur als op het plafond en zelfs voor je meubels. Wil je graag met een behangetje op de muur werken? Kies dan voor een lichte print, ook voor je accessoires. Maar probeer het aantal kleuren en prints tot een minimum te beperken!

Minimaliseer

Een ruimte die vol staat met allerlei accessoires komt al snel druk over. Ga in een kleine ruimte daarom voor een minimalistische stijl met weinig tierelantijntjes. Gebruik verder slanke, lage meubels, waar je gemakkelijk overheen kunt kijken, de ruimte in. Het helpt als deze meubels op (hoge) pootjes staan, wat er luchtiger uitziet. Ook transparante materialen zijn een goed idee!

Werk met spiegels

Spiegels laten een ruimte optisch groter lijken, doordat het ook echt lijkt alsof er nog meer is en je zichtlijnen groter zijn. Je kunt spiegels zowel aan de wand als op het plafond inzetten. Hoe groter de spiegels, hoe groter het effect zal zijn. En het ziet er ook nog hotel chique uit!

Maak een goed lichtplan

Hoe meer licht er in de ruimte valt, hoe ruimtelijker deze oogt. Dat is vooral bij natuurlijk licht zo, maar je kunt dit effect ook met kunstlicht creëren. Denk daarom goed na over het meest ideale lichtplan en werk met gordijnen die voldoende daglicht doorlaten.

Open keuken

Wanneer de ruimte open is en je alle vertrekken kunt zien, maak je maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Door met een open keuken te werken, betrek je ook deze vierkante meters bij het geheel. Zorg er wel altijd voor dat je keuken opgeruimd is, om de rust en het overzicht te bewaren.

Hopelijk kun jij met bovenstaande tips direct aan de slag!