Met vrienden uit eten, zo maak je het extra gezellig

Met vrienden uit eten, zo maak je het extra gezellig

Je wilt met vrienden gaan uit eten. In deze tijd is gaan eten in een restaurant samen met je vrienden een dure aangelegenheid. Je zou dan kunnen kiezen voor een etentje thuis samen met je vrienden. Dit kun je dan gezellig inrichten op je eigen manier. Je kunt samen met je vrienden gaan genieten van allerlei lekkers dat je alleen hebt klaargemaakt of samen met je vrienden. Het kan stressvol zijn maar is ook heel leuk. Naast dat het leuk en gezellig is kun je ook geld besparen met uit eten thuis. Hoe kun je dit nu extra gezellig maken? Ben je benieuwd hoe je thuis ook een leuk etentje kunt geven?  Lees dan hieronder verder!

Uit eten met vrienden thuis, bedenk een menu

Voordat je jouw vrienden gaat uitnodigen is het belangrijk dat je een menu gaat samenstellen. Maak dit voor jezelf niet te ingewikkeld want dat is niet nodig. Zoek een menu uit dat je ook gemakkelijk kunt bereiden. Voor een voorgerecht zou je kunnen kiezen voor een soep bijvoorbeeld. Ben je iemand die niet vaak kookt dan kun je gemakkelijk een recept vinden via internet. Een toetje is ook snel gemaakt via een recept. Er zijn zoveel mogelijkheden om een heerlijk dessert op tafel te krijgen.

Het hoofdgerecht is meestal het lastigste. Je zou via een recept dit ook kunnen maken. In het recept wordt dit stapsgewijs aan je uitgelegd. Kies voor een restaurantwaardig gerecht zoals bijvoorbeeld varkenshaasje of ossenhaas als vleesgerecht. Een mooi stukje vis doet ook al wonderen bij een etentje met vrienden en is zo klaargemaakt. Het geeft dan thuis dit restaurant effect wanneer je kiest voor gerechten die je ook zou bestellen in een restaurant.

Nodig je vrienden uit voor het etentje bij je thuis

Wanneer je jouw vrienden gaat uitnodigen voor het uit eten gaan doe dat ook op dezelfde manier wanneer je gaat eten in een restaurant. Je kunt ook uitnodigingen versturen. Dit kun je extra bijzonder maken door een leuke tekst erop te zetten. Je kunt dan denken aan diner bij mij thuis bijvoorbeeld. Het is uitnodigend voor je vrienden.

Haal de boodschappen voor je uit eten op tijd in huis

Wanneer je jouw menu hebt samengesteld is het belangrijk dat je de boodschappen voor je gerechten allemaal in huis hebt voordat je begint met koken. Je kunt de boodschappen het beste vooraf zelf doen of je laat deze bezorgen. Je hoeft dan niet op de dag zelf nog naar allerlei winkels toe. Het bezorgt alleen maar stress en de kans dat je iets vergeet is groot. Haal jouw boodschappen een dag of twee dagen van tevoren. 

Het op tijd halen van de boodschappen zorgt ervoor dat je thuis alles netjes in orde kunt maken voor je uit eten gaan thuis. Je kunt dan op tijd starten met het voorbereiden van je gerechten. Het beste maak je dan eerst het toetje en de soep klaar en dan het hoofdgerecht.

Dek de tafel zoals in een restaurant

In een restaurant is het altijd gezellig om aan een tafel te zitten omdat deze mooi zijn gedekt. Dit kun je ook doen wanneer je het uit eten bij je thuis doet. Aan een mooi gedekte tafel zul je altijd lekkerder eten. Je kunt de tafel ook zo dekken als in een restaurant. Met een beetje fantasie en hulp zal dit zeker lukken. Besteed hier even aandacht aan en je zult merken dat het net zo mooi eruit kan zien als in een restaurant. Je begint met een mooi kleed uit te zoeken die je dan op de tafel kunt leggen. Zorg voor verse bloemen op de tafel. 

Zet een karaf met water op de tafel voor je gasten. In een restaurant gebruiken ze hetzelfde servies. Haal jouw beste servies uit de kast voor het uit eten bij je thuis. Dek nu de tafel verder. Je hebt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het is belangrijk dat je dan ook een alle bestek hiervoor op de tafel hebt liggen. Zorg voor leuke servetten of maak deze zelf. Je kunt dit gezelliger maken door voor iedereen een gepersonaliseerd menukaartje te maken. Hierdoor krijgt iedereen het echte restaraurantgevoel bij je thuis.

Zorg voor drinken en kleine voorafjes 

In een restaurant zetten geven ze de gasten meteen drinken en zetten ze een mandje brood op tafel. Dit wordt gedaan omdat mensen even moeten wachten op hun eten. Wanneer mensen iets te drinken hebben en wat te eten dan hoor je ze niet. Je kunt dit ook thuis doen. Geef je gasten alvast iets te drinken en zet kleine voorafjes op tafel. Bijvoorbeeld een mandje met brood of uienringen. Wanneer je gasten nog even moeten wachten op de gerechten dan is dat minder erg. Je zult alleen tevreden gezichten zien aan de tafel.

Het uit eten met vrienden bij je thuis kan beginnen

Het is zover. De dag is aangebroken waarop je vrienden komen eten bij je thuis. De kamer waar je eten wordt gehouden ziet eruit als een restaurant. De tafel is gedekt en de gerechten zijn voorbereid. Je gasten komen binnen. Het diner bij je thuis kan beginnen. Je kunt op het moment dat het eten klaar is vragen aan je gasten om plaats te nemen aan de tafel.

Zorg dat het voorgerecht en het dessert al klaar zijn. Serveer nu als eerste het voorgerecht op tafel. Dit kan soep zijn bijvoorbeeld maar ook een risotto kan vooraf in de smaak vallen. Je gasten beginnen met het voorgerecht. Dit geeft jou de tijd om het hoofdgerecht af te maken. Je hebt vooraf de voorbereidingen getroffen waardoor het hoofdgerecht snel klaar kan zijn. Een vis bereid je al in 15 minuten. Een varkenshaasje heeft ook niet veel tijd nodig. 

Als iedereen klaar is met het hoofdgerecht kun je de keuken in voor het dessert. Wanneer je het uit eten bij je thuis goed voorbereid hebt, zul je een ontspannen en gezellige avond hebben met je vrienden. Zonder stress.